marți, 2 octombrie 2012

Cei mai multi analfabeti europeni, in Romania


Conform unui comunicat de pres remis de catre biroul de presa al PNL Constanta, președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a reacționat, în declarația politică depusă la începutul acestei săptămâni la Camera Deputaților, față de decizia parlamentarilor PDL de a depune o moțiune simplă pe tema Educației.
„Spiridușii și zânele imaculate din PDL au pus de o moțiune. Pe ce temă? A învățământului! De-a dreptul hilar! Adică PDL, groparul educației românești, s-a găsit să vină acum să se plângă de <<catastrofele>> din învățământ. Abia aștept să aflu, în timpul dezbaterii acestei moțiuni, câte lucruri bune au făcut democrat-liberalii pentru educație în ultimii ani”, susține deputatul Gheorghe Dragomir.
În opinia parlamentarului liberal, PDL nu își asumă dezastrul pe care l-au produs în Educație, în frunte cu Daniel Funeriu, și fuge de responsabilitate, așa cum a procedat mereu. „Într-adevăr, este dreptul democratic al oricărui partid să depună o moțiune împotriva Guvernului, dar să vorbești de parcă în ultimii ani nu ai fi trecut pe la guvernare și să uiți că această lege proastă e făcută tocmai de tine, prin angajarea răspunderii, mi se pare chiar ridicol. Practic, cu excepția unui singur punct – bacalaureatul profesional – celelalte prevederi sunt moșteniri ale mandatului ilustrului chimist Funeriu. Cum să uiți anii în care ministrul fără diplome, cu consimțământul partidului condus azi de Blaga, a omorât tot sistemul de învățământ cu pretinsa lui reformă?”, se întreabă liderul PNL Constanța.
Acesta reamintește faptul că democrat-liberalii sunt cei care au lăsat în urma lor un dezastru în educație. „Un lucru este cert: România anului 2012 are cei mai mulți analfabeți din Uniunea Europeană, 40% din adolescenții de 15 ani au dificultate în citirea unui text, iar 40% din elevi au acasă mai puţin de 10 cărți. De-a dreptul înfiorător, domnilor democrat-liberali!”, conchide deputatul PNL, Gheorghe Dragomir.
Amintim că plenul Camerei Deputaţilor a respins astăzi cu 67 de voturi pentru, 153 împotrivă şi 10 abţineri moţiunea simplă pe Educaţie iniţiată de parlamentarii PDL."- se mentioneaza in comunicat.
Este evident ca vorbim despre o declaratie politica. Dar adevarul cuprins in aceasta este foarte trist si ma determina sa caut vinovatii acolo unde sunt cu adevarat; avem cei mai multi analfabeti din Europa, 40% dintre elevi au acasa mai putin de 10 carti. Si daca ar avea 100 de carti (chiar cunosc cazuri!) si nu ar pune mana pe niciuna pentru a citi, cine este vinovat? Da, si guvernele sunt de vina, si politicienii sunt de vina, si economia este de vina. Si familiile care nu au timp de educatia copiilor sunt responsabile de situatia de fapt... Este un cumul de factori responsabili. Si mai sunt responsabile si televiziunile, care au creat idoli falsi, care nu au alta calitate decat ca au fumuri in cap, generate de portofele pline cu bani castigati usor, usor, usor... cu bani de la stat, cu bani din trafic de droguri, cu bani din trafic de persoane sau cu bani castigati pentru prestarea unor servicii. Ce idoli au tinerii nostri este evident (cu unele exceptii, ce-i drept, ca nu-i corect sa ii bag pe toti in aceeasi oala!). Ce preocupari au, este de asemenea, evident.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu