luni, 22 octombrie 2012

Tanase Barde revine

Tanase Barde este vechi in politica tomitana; a fost taranist convins. A fost foarte apropiat de seniorul Corneliu Coposu, pe care l-a considerat cu adevarat un mentor al sau. In 1996, a candidat la primaria municipiului Constanta, dar a pierdut in fata democratului Mihaesi. A fost ciudat acest lucru; pe de-o parte, Tase era un candidat charismatic, inteligent si cu discurs atragator. Mihaesi nu placea foarte tare, dar a intrunit sufragiile electoratului. Apropiatii lui Barde (si analistii vremii) au afirmat ca acesta a pierdut din simplul motiv ca este aroman, iar constantenii nu si-au dorit un primar machedon. Mai tarziu, constantenii aveau sa se convinga ca au gresit votandu-l pe Mihaesi. Ulterior, Tanase Barde a fost deputat de Constanta, pe listele PNTCD. In fine, a venit apoi vremea cand PNT-CD s-a autodistrus si multi dintre liderii locali au migrat spre PD. A fost cazul lui: Iorgus,  Barde, Diane Vancea etc. Dar nici aici nu a stat prea mult; in scandalurile care s-au tinut lant in PD Constanta, dupa plecarea lui Stelian Dutu, liderul interimar av.Ion Popescu l-a exclus pe Barde din partid. Bine, nu numai pe Barde - atunci au fost exclusi zeci de membri PD, acuzati de actiuni de destabilizare! S-au plans ei lui Boc, care era pe atunci liderul partidului, dar lucrurile nu au fost schimbate.
Dupa ce a pus cruce (pentru moment) carierei in viata politica,  Tanase Barde si-a luat foarte in serios rolul de hotelier (el detine hotelul "Corina" din Venus - nu intru acum in detalii, cum a luat hotelul...). Insa, dupa ce au avut loc schimbari  mari la varful PDL (dupa ce Vasile Blaga, care il sustine pe Barde, a ajuns din nou pe val), Tanase Barde a fost reactivat in partid. "In urma cu doua luni mi s-a ridicat suspendarea" mi-a declarat Barde in urma cu cateva minute. Asa ca, membru cu drepturi depline, el va candida pentru un post de senator pe colegiul 2, colegiu detinut la ora actuala de senatorul PSD Nicolae Moga. Acesta din urma este foarte apreciat in colegiul 2 si eu cred cu tarie ca va castiga fluierand inca un mandat. Chiar Barde sustine ca Moga este un senator serios si care a facut o treaba buna. Respect pentru aceasta apreciere!
Ramane de vazut ce stil de campanie electorala va aborda Tanase Barde; noi vom fi cu ochii pe el si pe toti ceilalti candidati la Camera Deputatilor si la Senat. Nu vreau sa fac pariuri, nu sunt un jucator, dar cred ca in proportie de 90% stiu care vor fi parlamentarii de Constanta. Iar ARD-ul nu va avea parte de prea multe mandate...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu