marți, 23 octombrie 2012

Liberalii constanteni ii acuza pe PDL-isti de propaganda



Deputații de Constanța ai Partidului Național Liberal, Gheorghe Dragomir și Mihai Lupu, comentează, în declarațiile politice, depuse astăzi la Camera Deputaților, asupra deciziei parlamentarilor democrat-liberali de a depune o moțiune simplă pe buget.
Potrivit declarațiilor președintelui Filialei PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, „membrii PDL încearcă cu disperare să mai recupereze, dacă mai e posibil acest lucru, câte ceva din intențiile de vot ale electoratului. Chiar și prin intermediul unui gest propagandistic, care are menirea doar să arunce în spatele celorlalți toate daunele guvernărilor Boc-Ungureanu”.
De asemenea, liderul liberal îi informează pe democrat-liberali că se înșeală atunci când spun că banii prevăzuți la rectificarea bugetară vor fi folosiți pentru campania electorală, acesta considerând că „Guvernul actual este mult prea responsabil pentru a repeta erorile comise de guvernarea PDL”. În plus, deputatul Dragomir consideră că „niciunul dintre cetățenii acestei țări nu este naiv să creadă propaganda portocalie a unui partid care s-a dovedit extrem de altruist cu toate categoriile sociale, a fost la fel de darnic și s-a raportat, în toți anii petrecuți la guvernare, echitabil față de toți: jignind, acuzând și, mai ales, mințind!”.
La rândul său, vicepreședintele PNL Constanța, deputatul Mihai Lupu, este de părere că „PDL a guvernat după principiul <<după noi potopul>>, fapt văzut nu numai în abuzurile pe care guvernele pdl-iste le-au comis împotriva tuturor categoriilor sociale, ci și în faptul că nu le-a păsat de consecințele faptelor lor iresponsabile, neprevăzând fonduri bugetare suficiente pentru sfârșitul acestui an”.
În acest context, parlamentarul liberal anunță că Guvernul USL va lua toate măsurile necesare pentru a îndrepta haosul lăsat în urmă de PDL. „Guvernarea actuală a fost nevoită să funcționeze pe bugetul croit în 2011 de către PDL, unul iresponsabil, de avarie. Guvernul a reuşit să corecteze o parte din dezechilibrele lăsate în urmă de PDL. Vom asigura fondurile necesare pentru pensii, salarii şi funcţionarea instituţiilor statului până la sfârşitul anului, problemele constatate urmând a fi rezolvate prin realocarea a aproximativ 3.5 miliarde de lei”, spune Mihai Lupu.
Nu în ultimul rând, deputatul PNL se întreabă cum poate PDL să susțină că a salvat țara de la dezastru sau că a făcut ceea ce trebuie pentru binele țării, în condițiile în care nu prevăzuseră banii necesari până la finele anului în bugetul pentru 2012. „Aceasta reprezintă încă o dovadă a faptului că, dacă PDL mai rămânea la putere, România ar fi intrat în faliment în luna noiembrie!”, conchide parlamentarul Mihai Lupu.
Moțiunea simplă „Guvernul USL - frâna de motor a bugetului” depusă de PDL a fost dezbătută și votată astăzi de plenul Camerei Deputaților.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu