miercuri, 17 octombrie 2012

PDL sa se spele pe cap cu Tokes Laszlo!


Este cineva care sa nu stie cine este Tokes Laszlo? Inclin sa cred ca tinerii nu au auzit de el, poate cel mult stiu ca este europarlamentar ungur care reprezinta Romania in Parlamentul European. De fapt, el este chiar vicepresedinte al PE, propus de catre PPE (Partidul Popular European, cel care zilele astea se sarbatoreste la Bucuresti!). Asa, pentru cei care nu stiu, de numele lui Laszlo Tokes, preot reformat din Timisoara, se leaga inceputul Revolutiei din 1989. Incercarea autoritatilor vremii de a-l muta pe pastorul reformat a fost scanteia care cica a declansat revolutia de la Timisoara care, mai apoi, a dus la caderea lui Ceusescu. Cati dintre noi mai cred asta, e alta poveste! Parca il vad pe Ceausescu la simulacrul de proces ce i-a fost intentat inainte de a fi omorat cum spunea despre "servicii" si despre strainii care au avut un rol decisiv in daramarea comunismului in Romania! Despre servicii a spus si presedintele Constantinescu si tot despre "servicii" spun acum si cei aflati la guvernare. In fine, sa revin la Tokes. El a fost ales in  anul 2008, pe listele UDMR, drept europarlamentar, dupa ce in 2007 castigase acest fotoliu ca independent. Relatia lui partidul care l-a propus la Parlamentul European s-a racit treptat, in principal datorita extremismului de care pastorul Tokes nu s-a despartit niciodata. Nu spune nimeni ca UDMR nu doreste acelasi lucru ca si Laszlo Tokes (adica regionalizarea tarii, in principal pentru ca in judetele Harghita, Covasna, Mures, Salaj, in care ponderea locuitorilor maghiari este semnificativa, sa fie introdusa si limba maghiara drept limba oficiala, dar si ca aceste judete sa faca parte dintr-o regiune "autonoma"), dar macar este mai atenta cu exprimarea! Pe cand Tokes "doina stie, doina canta". In anul 2009, Tokes a fost decorat de catre presedintele Traian Basescu cu Ordinul Steaua Romaniei,  „in semn de mare apreciere a curajului și demnitatii de care a dat dovada, declansand, prin exemplu personal, revolta istorica a poporului roman impotriva dictaturii comuniste”.
In anul 2010, Laszlo Tokes a fost ales vicepresedinte al Parlamanetului European (fac mentiunea ca PE are 14 vicepresedinti). Din aceasta postura, Tokes declara la Univesitatea de Vara de la Tusnad, in 2011: "Maghiarii isi pierd siguranta, ni se cere sa renuntam la identitatea noastra, chiar daca suntem in patria noastra. Doctrina ne ataca, UDMR ne spune ca lezam interesele nationale", adauga Laszlo Tokes. Recent, Laszlo Tokes a demisionat din UDMR, iar acum este considerat liderul din umbra al Partidului Civic Maghiar. 
Pentru a fi ales in aceasta functie, europarlamentarul Tokes a fost sustinut de catre Partidul Popular European. Europarlamentarii UDMR si cei ai PDL (oare s-au infratit pe principiul: "fa-te frate cu dracu', pana treci puntea"?) l-au votat pe Laszlo Tokes, fara a tine cont de atitudinea lui iredentista. Nu a contat pentru PDL (de UDMR nu mai spun, ca doar sunt tot reprezentanti ai maghiarilor din Romania) faptul ca Tokes tine mortis sa fie reintregita Ungaria, asa cum a fost ea inainte de razboi! Nu, important era doar rezultatul de moment. Astazi, la congresul PPE, Tokes afirma "toata problematica minoritara, a regiunilor dezavantajate locuite de minoritari (...), ar trebui sa fie cuprinsa in politica de coeziune a Europei unite. Romania nu poate iesi din mostenirea comunista daca nu se va face descentralizarea si regionalizarea tarii", a subliniat europarlamentarul. De asemenea, Tokes a salutat faptul ca in programul PPE vor fi niste paragrafe privind drepturile minoritatilor autohtone si interesele regionale ale minoritailor nationale si a spus ca acest lucru se intampla pentru prima data. Tot ce pot spune, ferindu-ma sa balacaresc politicienii PDL, este: "Democrat-liberalilor, spalati-va pe cap cu Tokes Laszlo si aruncati-va de-a berbeleacu', poate va vine mintea la cap in ceasul al 12-lea!"



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu