joi, 30 iunie 2011

Tobele il asteapta pe Corneliu Stroe

Dupa cum v-am anuntat intr-o postare anterioara, Corneliu Stroe - tobosarul nostru minunat, ardelean  stabilit la malul marii (amandoi facem parte si suntem membrii fondatori ai  Clubului Ardelenilor infiintat in urma cu 6 ani la Constanta) cel care a incantat generatii de romani cu muzica pe care a facut-o impreuna cu Harry Tavitian, cu Ovidiu Lipan Tandarica, cu greii nostri din rock, jazz (pana si numarul la masina il are JAZ), blues etc. a suportat in iarna o interventie chirurgicala pe cord deschis. Pentru a-i fi alaturi, mai multi artisti romani au organizat un concert la Bucuresti, urmand ca banii obtinuti din vanzarea biletelor sa-i fie inmanati lui Corneliu pentru a achita conrtavaloarea operatiei. Din pacate, suma obtinuta este insuficienta, iar  Corneliu are in continuare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor melomanilor romani. Redau mai jos o postare a maestrului  Harry Tavitian, muzicianul care i-a fost ani de zile alaturi lui Corneliu Stroe, pe cele mai mari scene.
"Multumesc prietenilor stiuti si nestiuti care au venit la concert. S-au vandut 85 de bilete. Dupa ce a scazut cheltuielile, Cornel a ramas doar cu 1000 de Euro. Cum spuneam, doar operatia a costat peste 6000 de Euro si are in continuare nevoie de ajutor.
Cine mai doreste sa il ajute pe Cornel o poate face in contul (in lei): RO 86BTRL 0140 1201 C 38096XX; titularul contului e Stroe Maria (sotia lui Cornel). Orice contributie cat de mica este binevenita.
Nu in ultimul rand, pentru Cornel au fost extrem de importante toate cuvintele de incurajare si faptul ca a simtit ca nu e singur. Va multumeste tuturor."
Fac si eu apel catre toti cititorii blogului meu, si catre toti oamenii care au ceva posibilitati materiale sa doneze o suma de bani, cat de mica, in contul mentionat de Harry.
Va rog, de dragul inimii lui Corneliu, renuntati la cateva pachete de tigari si ajutati-l. Va faceti si voua un bine si ii sariti in ajutor si lui Corneliu.
Corneliu este un artist, deci nu are conturi in banca! Nu este milionar de carton, este un om mistuit de pasiunea pentru muzica si care si-a dedicat intreaga viata acestei pasiuni.
Fiti alaturi de el, iar - cand se va inzdraveni - Corneliu va bate la tobe pentru fiecare dintre voi. Si fiecare bataie in toba, va echivala cu o bataie a inimii lui.
Va multumesc anticipat tuturor.

Un comentariu:

  1. Pentru ca, asa cum ii place sa spuna, nu e bataie de toba mai frumoasa ca bataia inimii. Felicitari, Maria! Multa sanatate, Corneliu!

    RăspundețiȘtergere