miercuri, 29 iunie 2011

De-a pisica si soarecele puterii

Joaca de-a pisica si soarecele am definit-o noi, oamenii, insa asta nu inseamna ca nu reprezinta o situatie reala. Se stie ca pisica prinde soareci. Oricine a avut in viata lui un hambar in care soarecii s-au strecurat pe nesimtite, a apelat la "serviciile" unei pisici care sa omoare soareci. Pe de alta parte, expresia "a arata cuiva pisica" nu prea mai are legatura cu soarecii, doar daca acel cineva (sau acei cineva) seamana cu Jerry. Si acum sa vedem talcul povestii mioritice cu soarecele si pisica.
Cand am vorbit despre regionalizare, proiectul era pe placul presedintelui Basescu; dar - in forma propusa de catre PDL - displacea profund aliatilor pedelisti, udemeristii. Spuneam atunci ca UDMR arata pisica PDL si ameninta ca populatia minoritara va iesi pe strada. Si spuneam, plastic vorbind, ca ungurii arata pisica, subliniind ca mata lor zgarie rau. Iata ca vremurile s-au schimbat - de comun acord, mai mult fortati de imprejurari, aliatii aflati la putere au stabilit sa amane acest moment delicat pana la toamna. Ca sa poata si ei intra linistiti in vacanta parlamentara. Dar iata ca "dirigintele" nu se lasa si, in aceasta seara, a facut acuzatii grave la adresa partenerilor de guvernare ai PDL - seful statului a improscat cu noroi spre unguri, spunand ca UDMR santajeaza si ca totul are o limita. Tonul presedintelui a fost tunator, semn ca de data asta el este cel care arata pisica ungurilor.  Vai, se poate asa ceva? Sa santajeze ungurii aliatii?
Oare Doamne-Doamne a ascultat rugaciunile romanilor atunci cand spuneau "intarata-i, Doamne"?
Nu stiu, dar in mintea mea persista o intrebare? Cine-i soarecele si cine e pisica in aceasta ecuatie? Sau vorbim despre sobolani? Ca pentru astia e nevoie de caini... Si Dinamo e in cantonament....:))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu