joi, 30 iunie 2011

Sa importam britanici

Despre greci nu mai spun, ca de luni intregi sunt in strada, cu mici pauze de Uzo. Nemultumiti de masurile de austeritate. Ca le scad lefurile de la 1800 la 1600 de euro! Dupa anuntale masuri, care au fost adoptate de-abia ieri in Parlamentul grec, cred ca manifenstantii vor fi si mai violenti decat pana acum. Nu vor sa accepte saracia.
Astazi, sute de mii de britanici au iesit in strada nemultumiti de reforma sistemului de pensii.
Romanii stau - nu indemn la violente, departe de mine gandul asta; eu sunt un om pasnic.
Dar atata indiferenta fata de prezentul si viitorul nostru, nu doar ca indivizi, ci chiar ca si popor nu cred ca mai exista undeva in lumea asta.
Cand sunt anuntate mitinguri ale confederatiilor sindicale, se mizeaza pe participarea a zeci de mii de oameni. Iar la fata locului se aduna cateva mii. Romanii sunt tributari trecutului comunist. Frica de atunci s-a transformat in lehamite. Romanii refuza sa mai iasa in strada deorece sunt convinsi de inutilitatea demersului lor.
Oare nu am putea importa niscaiva greci sau britanici macar pana ne vor invata lectiile despre democratie?

Un comentariu:

  1. Poate ca o fac instinctiv, neintelegand toate implicatiile, masinatiunile, etc.

    Eu personal am fost surprins de neintelegerea aproape generalizata a problemelor din Grecia. Un documentar interesant despre asta e pe youtube: Debtocracy. Interesant este ca ofera si solutia. Ce nu inteleg este nevoia de violenta. Si ca sa inchid cercul, poate ca asta stiu romanii instinctiv. Asteapta o solutie care sa nu poata fi scapata de sub control si sa degenereze in violenta.

    RăspundețiȘtergere