joi, 30 iunie 2011

Wow, ne-am pus rusii in cap

Nu sunt monarhista, insa declaratiile lui Traian Basescu vizavi de Regele Mihai m-au suparat foatre tare. In primul, rand pentru ca Majestarea Sa este parte a istoriei noastre. Iar a-ti renega istoria, trecutul este nu numai jenant, dar este si o dovada a lipsei de asumare.
Cum nu sunt istoric, m-am limitat la a citi ce au declarat: Zoie Petre, Adrian Cioroianu si alti specialisti.
Iar astazi a venit si bomboana pe coliva: rusii s-au simtit extrem de revoltati de afirmatiile sefului statului nostru.
 Iata ce a declarat un oficial al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, A. Lucashevich
"Rusia este nemultumita de declaratiile recente ale presedintelui Traian Basescu despre faptul ca: “In locul maresalului I. Antonescu, in 1941 si eu (n. red. Basescu) as fi trimis soldatii romani peste Prut”, pentru participarea la agresiunea Germaniei hitleriste impotriva URSS. Astfel de declaratii, facute mai ales in contextul zilei de doliu a comemorarii a 70 de ani de la inceputul celui de-al doilea Razboi Mondial ( n. red., in limba rusa: Marele Razboi pentru Apararea Patriei), in timpul caruia poporul nostru a pierdut 27 de milioane de vieti omenesti, declaratii pe care nu poti sa le explici prin situatia politica interna, nici prin intrebarile provocatoare ale jurnalistilor.
Este evident ca aceasta bravada nerusinata, care justifica agresiunea fascista si profaneaza memoria milioanelor de victime ale nazismului, sunt inacceptabile si trebuie sa primeasca o reactie adecvata din partea Europei civilizate.
30 iunie 2011".
Sunt curioasa daca in aceasta seara va iesi  din  nou Traian Basescu la B1Tv pentru a da o replica caracteristica sau daca macar Ministerul Afacerilor Externe va da un comunicat oficial.
Oare cine va mai lua atitudine dupa Rusia? Marea Britanie, Germania?
Cred ca acum era momentul sa incercam unele contracte economice cu Rusia, nu sa le aruncam peste granita cu oua stricate. Ca alea put a hidrogen sulfurat, iar mirosul lor urat ajunge pana dincolo de muntii Urali.

3 comentarii:

  1. Mi se rupe mie de ce spun rusii...Eu stau ca prostul si ma uit de 7 ani incoace in gura imputitului de Basescu. Toti stam si ne uitam in gura lui, in loc sa ii dam un sut in partea dorsala si sa-l zburam de la Cotroceni...

    RăspundețiȘtergere
  2. He, he, he George! De la rascoala din 1907 cati ani au trecut?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca abia acum Romania incearca, timid, sa-si dea de pe cap mana "protectoare" a Marelui Prieten de la Rasarit. Mana care i s-a pus pe crestet, frateste, fara sa fie intrebata daca doreste "ajutorul" sau nu. De unde si vorba romanului, adresata rusului: M-am saturat sa tot impartim frateste, de-acuma vreau juma-juma. Mai vizionati si filmele care spun adevarul istoric, sunt o gramada pe net. Rusii au ucis muuult mai multi oameni decat "agresiunea" nazista. Oamenii propriului popor. Dupa razboi, in Germania lagarele de exterminare s-au inchis, in Rusia s-au dublat...

    RăspundețiȘtergere