miercuri, 5 decembrie 2012

Iata cum se face bugetul dodolot

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Alexandru Stefanita Mardale, administrator al S.C. „DELTA TRANS UTIL” S.R.L. Constanța, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de evaziune fiscală, folosirea, cu rea-credință, de bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect; transmiterea fictivă a părților sociale sau a acțiunilor deținute într-o societate comercială, în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia si uz de fals, în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului, in perioada iulie 2008 – mai 2009, inculpatul Mardale Ștefăniță Alexandru, administrator de drept al S.C. „DELTA TRANS UTIL" S.R.L. Constanța, a omis să evidențieze în contabilitatea societății veniturile realizate din livrări de mărfuri și prestări de servicii, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.
În această modalitate, inculpatul Mardale Ștefăniță Alexandru a creat în dauna bugetul general consolidat al statului un prejudiciu în cuantum total de 4.686.258 lei, echivalent a 1.175.276 euro, reprezentând impozit pe profit și TVA.
Inculpatul Mardale Ștefăniță Alexandru a folosit în interes personal suma de 15.530.989,60 lei, încasată din valorificarea de mărfuri și prestarea de servicii către partenerii comerciali, pe care a ridicat-o în numerar din conturile firmei sale pe baza unor documente false, respectiv 53 de borderouri de achiziții cereale de la persoane fizice.
De asemenea, la data de 14 iulie 2008, în scopul evitării controalelor financiar fiscale, cu ocazia înregistrării firmei sale la Registrul Comerțului, inculpatul a menționat date nereale cu privire la stabilirea sediului social, pe care l-a declarat la o adresă unde firma nu a funcționat niciodată, pe baza unui contract de închiriere falsificat.
În plus, în cursul lunii septembrie 2009, inculpatul a cesionat în mod fictiv părțile sociale ale firmei sale pentru a se sustrage de la urmărirea penală pentru infracțiunile de evaziune fiscală.
A.N.A.F., prin Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța, s-a constituit parte civilă în procesul penale cu suma de 4.686.268 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA. În vederea recuperării acestui prejudiciu nu s-au luat măsuri asigurătorii întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu