marți, 4 decembrie 2012

Firme de paza pentru hotii din vagoane, pazite de politisti

Stiu ca nu spun o noutate si ca orice om cu bun simt si un pic de imaginatie stie ca asa stau, in marea lor majoritate, lucrurile. Ori hotii sunt paziti de politisti, ori legile sunt incalcate sub obladuirea unor oameni ai legii. Numai ca de data asta scrie negru pe alb, adica este dat un comunicat oficial al Ministerului Public. Cine isi aminteste din relatarile jurnalistilor, zona Fetesti-Medgidia-Constanta are, pe calea ferata, cateva puncte nevralgice (cateva statii CFR sau halte unde sunt oprite pentru diferite perioade de timp) pentru vagoanele de marfa. De acolo se fura adeseori din vagoane fie fier vechi, fie saci incarcati cu azotat de amoniu ori alte bunuri. Au fost numeroase cazuri in care politistii au tras cu postolul dupa hotii de fier vechi. Au fost alte cazuri in care agenti de paza de la diferite firme au fost luati la pumni si picioare de hoti. Au existat si situatii in care, avertizati de "prieteni", hotii nu au mai venit la furat exact in ziua in care politistii stateau la panda. Dar iata ca cel putin una din situatii a fost analizata, amprentata si pusa la zid. Ceea ce nu inseamna ca astfel de furturi vor fi stopate, dar poate macar in urmatoarea perioada se vor calma spiritele. Astazi un nene politist de la Politia Transporturi Cernavoda a fost dus la instanta de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru luare de mita. Numele lui conteaza mai putin, insa ca sa nu existe suspiciuni vi-l dezvalui, ca oricum l-a facut public Parchetul. Il chema Lupascu. Ieri a fost prins in flagrant in timp ce primea mita 5200 de lei de la un investigator sub acoperire. Astazi Lupascu a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Biroul de presa al Ministerului Public spune ca inca din luna octombrie, la DGA - serviciul Constanta a primit informatia ca exista hoti care fura din vagoane! Wow, ce noutate! Mai exact cred ca politistii au aflat detaliile acestor furturi. Respectiv ca acesti hoti opereaza sub protectia politistilor de la transporturi. Si mai exact, ca un politist ar fi cerut si primit in fiecare luna, ca o solda fixa, suma de 4.000 de lei. Bani primiti de la o firma de paza! In schimb, politistii ar fi asigurat tranzitarea in siguranta a trenurilor pe raza lor de competenta.
Pai, manca-i-ar mama de agenti de paza si de firma de paza, ei pe ce primeau bani daca nu erau in stare sa opreasca furturile?! Asadar, in baza informatiilor obtinute, un procuror a autorizat un investigator care s-a dat drept reprezentant al firmei de paza. Au avut loc mai multe intalniri intre acesta si politistii banuiti de luare de mita si., intr-un final s-a realizat flagrantul. Nenea politist a primit 5.200 de lei si apoi, imediat a fost saltat. Iata cum suna comunicatul: " În temeiul informaţiilor obţinute, în cauză a fost autorizat de procuror un investigator sub acoperire, ca reprezentant al firmei de pază, care în urma mai multor întâlniri şi a înţelegerii anterioare, în ziua de 3 decembrie 2012 a oferit inculpatului Valentin Lupaşcu suma de 5.400 lei, în schimbul asigurării tranzitării în siguranţă a trenurilor de marfă păzite de agenţii de pază ai firmei mituitoare, ocazie cu care a fost constatată infracţiunea flagrantă, de către ofiţerii de poliţie judiciară de la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa."
Mie imi suna foarte prost chestia asta. Nu sunt de partea politsului (sau politistilor) spagari; dar cum vine aia "firma de paza mituitoare"? Cine a angajat o firma care, pentru a scapa de hoti si, practic a-si face datoria, trebuie sa dea spaga politiei? Atunci nu-i mai corect sa angajam mai multi politisti, sa-o platim mai bine si sa scapam de hoti? O fi mai bine pentru mine si pentru multi altii ca mine, dar nu si pentru cei care dau spaga sa prinda contracte grase si apoi nu le pot onora. Dar cine stie cine sunt acesti patroni de firme de paza si cui dau ei comisioane grase pentru contracte ultragrase.... Nu ar strica sa vedem si astfel de actiuni...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu