joi, 6 decembrie 2012

Ce cadou a primit de Mos Nicolae avocatul Mihai Valeriu?

Astazi, pe pagina oficiala a Directiei Nationale Anticoruptie a fost postat un comunicat de presa, prin care este anuntat cadoul pe care avocatul constantean Mihai Valeriu Adrian, fiul avocatului Mihai Valeriu, l-a primit in ghetute de la Mos Nicolae. Iata despre ce este  vorba: 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui MIHAI VALERIU-ADRIAN, avocat în cadrul Baroului Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată.
 Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada februarie 2011-iunie 2012, Mihai Valeriu Adrian a pretins de la un denunţător 8.000 de euro din care a primit 2.500 de euro şi acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor). În schimb, Mihai Valeriu Adrian a promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunţătorul să beneficieze de înjumătăţirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă.
De asemenea, în perioada ianuarie – martie 2006,  Mihai Valeriu-Adrian a pretins şi primit de la un alt denunţător suma de 2.000 de euro, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă judecător din cadrul Judecătoriei Constanţa, învestit cu judecarea unui dosar în care denunţătorul era judecat şi pentru a-l determina să pronunţe o soluţie favorabilă denunţătorului.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparţinând inculpatului Mihai Valeriu Adrian.
La data de 17 octombrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a dispus faţă de inculpatul Mihai Valeriu Adrian arestarea preventivă pe un termen de 29 de zile, dar  dupa numai cateva zile, respectiv pe 23 octombrie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus cercetarea în stare de libertate a avocatului constantean şi luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara pe un termen de 30 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior de către procuror.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Constanţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu