joi, 12 ianuarie 2012

Va mai amintiti de Dumitru Mazilu?

Cand imi amintesc de ziua de 12 ianuarie 1990 ma cam ia cu frisoane - era imediat dupa revolutia (sau ce a fost ea) din '89 si lumea era entuziasmata. Fiecare dintre romani credea ca, dupa disparitia familiei de trista amintire, pe aici va curge numai lapte si miere si o vom duce ca in sanul lui Avraam. Trebuie sa admit ca, dintr-un exces de adrenalina injectat de televiziunea romana prin transmiterea in direct a evenimentelor, si eu faceam parte din categoria celor surescitati. In fine, la acel moment FSN-ul lui Iliescu era un fel de Rai iar Ilici in persoana il cam intruchipa pe Cel-de-Sus(cel putin in mentalul colectiv). Dupa ce au fost perceputi ca salvatori ai tarii (desi printre ei erau aproape exclusiv securisti si activisti de partid din esalonul 2, care nu doreau nici un fel de schimbare, ci doar sa acceada in esalonul superior!), le-a fost usor sa dezinformeze si sa manipuleze intr-un stil care noua, muritorilor de rand, ne era strain si la care "am pus botul"(ca sa ma exprim intr-un limbaj pur neacademic!). Putini stiau (in special bucuresteni, ca doar - dupa cum bine va amintiti - vestile circulau destul de greu si foarte distrosionate) ca Iliescu era un inversunat adversar al lui Ceausescu prin prisma faptului ca, gratie relatiei lui cu Gorbaciov, ar fi vrut si ar fi trebuit sa fie urmatorul secretar general al PCR, care sa infaptuiasca Perestroika si in Romania. Este deja de notorietate ca la o ultima intalnire intre Ceausescu si mai-marii partidului, acesta a iesit furios din sala si a spus: "alegeti-va un alt secretar de partid!" (recte pe Iliescu). In fine, printre cei care stiau bine acest lucru se numara si Dumitru Mazilu. Cine este interesat de biografia lui, o poate gasi pe google. Incepand cu anul 1985, Mazilu fusese raportor al Natiunilor Unite. Inainte de revolutie el intocmise un raport asupra respectarii drepturilor omului in tara noastra. Era un raport foarte critic, motiv pentru care Mazilu a fost pus sub arest la domiciliu. In fine, revolutia l-a gasit in inchisoare; ce-i drept, a stat doar o zi, iar cand a fost eliberat s-a dus glont la Televiziunea Romana, unde a participat la Revolutia in direct! Desi prin prezenta sa a girat FSN-ul, in scurt timp si Mazilu a priceput ca Iliescu nu face decat sa confiste revolutia si sa-si pregateasca terenul pentru a deveni presedintele tarii (ceea ce s-a si intamplat, pentru 10 ani!). Asa ca, in 12 ianuarie 1990, in zi de doliu national, cand erau adunati mii de manifestanti in Bucuresti, Mazilu a incercat sa-l indeparteze pe Iliescu de la conducerea FSN si sa preia el puterea. Mi-l amintesc si acum cocotat pe un tanc si strigand: "Jos comunistii!". Fireste, a fost repede anihilat! Apoi, "presa libera" a vremii a scotocit prin dosarul lui Mazilu si a aflat ca fusese colonel de securitate. Credibilitatea lui a fost facuta praf, in ciuda a tot ceea ce facuse pentru tara, impotrivindu-se lui Ceausescu.
Nu pot sa nu ma intreb care ar fi fost soarta noastra daca atunci, la 12 ianuarie 1990, Mazilu ar fi avut parte de mai multi sustinatori. Eu cred ca ar fi fost cu totul si cu totul altceva - probabil s-ar fi votat si Punctul 8 de la Timisoara si atunci aveam astazi o alta structura a guvernului, o alta structura a parlamentului si o alta structura a alesilor locali din toata tara.  Din pacate, nu mai putem da timpul indarat si nici nu putem schimba peste noapte mentalitatile. Sper insa ca romanii sa se trezeasca si sa analizeze mai bine trecutul celor ce ne conduc. Poate asa se vor dezmetici. Trebuie sa se dezmeticeasca! Macar in cel de-al 12-lea ceas, pana cand nu cadem cu totul in groapa!

3 comentarii:

  1. If We Quit Voting
    =================
    Abstinence would be tantamount to this notice to politicians: since we as individuals have decided to look after our affairs, your services are no longer needed. Having assumed social power we must, as individuals, assume social responsibility — provided, of course, the politicians accept their discharge. FULL ARTICLE by Frank Chodorov:
    http://mises.org/daily/4764

    RăspundețiȘtergere
  2. Colonelul mazilit

    Un lector colonel
    La Şcoala din Băneasa
    Mazilu şi doar el
    E capra sare masa?

    A încercat prin vorbe
    Mulţimea s-o ghideze
    Cum nici acei cu robe
    Lozinca să-i scandeze!

    ,,De-l vreţi acum pe jos
    Pe Iliescu vostru
    Scandaţi aşa frumos
    Dar nu un Tatăl Nostru,,

    Atunci ieşi ruptura
    Aşa ne-am procopsit
    Să ne închidă gura
    Pe el l-au mazilit!

    Ei l-au trimis prin Lume
    Trimis mai special
    Primind şi lefuri bune
    Pentru acest scandal!

    Ciracii bunicuţei
    Mai vechii comunişti
    Nu-s oamenii credinţei
    Ci foştii securişti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Principalul beneficiar al uniunii social liberale este partidul social democrat adica urmasul partidului comunist roman.Fondatorul si presedintele de onoare al psd este Ion Iliescu criminalul de la revolutie si cel care a adus minerii in bucuresti.Cistigarea alegerilor de catre usl ar insemna de fapt venirea la putere al fostului pcr in frunte cu ion iliescu.Trebuie subliniat ca o victorie a usl inseamna al 4-lea mandat al criminalului Ion Iliescu si distrugerea statului de drept in Romania din simplul motiv ca acest personaj malefic a facut ce a vrut cind a vrut si nu l-a condamnat nimeni.Fac astfel dovada ca statul de drept in Romania este in pericol si ca judecarea lui Ion Iliescu sint valori ce trebuie aparate daca mai dorim sa traim in aceasta tara.
    S-ar descuraja astfel si alte personaje care calca pe urmele batrinului bolsevic.
    Ion Iliescu va plati pentru crimele de la revolutie si mineriade cit de curind.
    Ideal ar fi sa plateasca chiar inainte de alegerile din 9 decembrie2012 pentru a se putea spune despre USL ca este o uniune antiromaneasca ce are in compunerea sa partide ca PSD de esenta fascisto-comunista daca fondatorul si presedintele de "onoare" Ion Iliescu este cel mai mare criminal al natiunii Romane.Avem nevoie de implicarea tuturor oamenilor care doresc binele acestei tari, de implicarea tuturor partidelor politice,a televiziunilor, a ziaristilor si de ce nu si a presedentiei Romaniei.Pericolul este ca acest criminal sa obtina al patru-lea mandat de presedinte daca alegerile parlamentare sint cistigate de USL in sensul ca poate avea un cuvint de spus in politica romaniei ,existind pericolul sa mai puna de un puci cum s-a intimplat in vara cind a devenit foarte vocal si foarte implicat in suspendarea presedintelui Traian Basescu.

    RăspundețiȘtergere