vineri, 27 ianuarie 2012

Ghici ghicitoarea mea... Boc va pleca!

Ca Traian  Basescu nu are nici un gand de a demisiona este de la sine inteles. Este suficient sa recitesti cu atentie,  prin si printre randuri, ultimul sau discurs, ultima sa "interventie" cu poporul pentru a vedea hotararea de a nu renunta la functia de presedinte. Argumentele sale sunt multiple, si nu este cazul sa le detaliez prea mult; totusi, succint:  un comandant de nava isi duce intotdeauna nava la destinatie (eu nu-mi amintesc sa fi zis ceva si despre echipaj!), daca el ar fi condus PD-L, atunci partidul ar fi fost mult mai bine condus, un presedinte nu demisioneaza cand tara este in criza etc. (chestii de atitudine aroganta, asa cum ii sade bine lui Basescu, altminteri n-ar mai fi el!). Dar acelasi discurs, impletit si cu declaratiile altor lideri politici portocalii,  dezvaluie aproape transparent urmatoarea mutare pe care Basescu o va face pe tabla de sah numita politica romaneasca. Boc va fi cel sacrificat! O cere strada, o impune situatia! Boc nu va demisiona, pentru ca - la randul lui - si el este un om mandru! El se lasa calcat in picioare numai de Basescu, dar apoi, la randul lui calca in picioare tot ce este sub el (ma rog, aproape tot, ca Udrea nu se pune!), tot ce inseamna subaltern.
In ultimele zile, Boc a fost pe peste tot (cacofonia este folosita cu buna stiinta, pentru a-i face placere unui prieten din Suedia!) - a dat la lopata (si ce bine ii statea!), s-a plimbat cu elicopterul, a impartit ceai sinistratilor, mai lipsea doar sa le dea tzatza copiilor care rabdau de foame si de frig in masinile inghetate in zapada! Asta nu a facut-o! (Cred ca are, totusi, tzatzele prea mici si cam sterpe!, in paranteza fie spus!)
De ce o face daca este constient de faptul ca va fi sacrificat? Ce-l mana pe el in lupta? Vrea sa iasa cu fruntea sus din aceasta batalie inegala cu seful statului; sef care, dupa ce l-a folosit ca pe un sclav, il arunca acum ca pe o masea stricata. Imaginea asta, fir-ar ea sa fie de imagine, ca mult rau ne-a mai facut!
Una peste alta, eu cred ca nu mai dureaza mult si Basescu va anunta caderea guvernului. O saptamana, cel mult. Din pacate, insa, manifestantii din piata Universitatii nu vor numai capul lui Boc! Il vor si pe cel al presedintelui Basescu! Ramane de vazut cat va rezista la Cotroceni si cand va incepe sa cante iar cucuveaua! Ca oamenii nu cedeaza, iar vremurile s-au schimbat. Nici Basescu nu e Iliescu, nici minerii din Valea Jiului nu-l mai au pe Miron Cosma - si chiar de l-ar avea, nu ar mai veni la Bucuresti. Cat despre armata, o fi ea condusa de generalul Oprea, dar tot nu va pica in pacat! Sa auzim de bine!

2 comentarii:

  1. [QUOTE] Imaginea asta, fir-ar ea sa fie de imagine, ca mult rau ne-a mai facut! [/QUOTE]

    Chestia cu imaginea este o chestie de Ego. Si nu-s numai politicienii care il au si il arata, ci fiecare dintre noi. Fie ca ne place sau nu. La crestini se incurajeaza "smerenia" ca antidot la Ego. Smerenia chiar daca suna arhaic, transcende notiunea de modestie.

    Echart Tolle are o carte care diseaca subiectul, carte pe care o recomand. Vad ca a fost tradusa si in romaneste si chiar publicata pe net.
    http://www.reikiroman.altervista.org/c58.html
    Merita cumparata, daca mi-ar cere cineva sfatul.

    Fara Ego, nu ar mai ramane decat dragoste si compasiune de imartasit cu semenii nostri. Pacea universale, pana si conceptul de "bani" ar fi depasite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pardon, graba strica treaba.
      Am vrut sa spun:
      1. "impartasit" in loc de "imartasit".
      2. Pacea universala ar fi dobandita, nu depasita.

      Ștergere