duminică, 6 martie 2011

Apres nous, le deluge

"Apres nous, le deluge - dupa noi, potopul", se pare ca ar fi spus celebra doamna Pompadour, amanta regelui Ludovic al XV-lea, candva in secolul al XVIII-lea. Expresia a fost pusa pe seama profetiei conform careia, in anul 1770 urma sa aiba loc un potop asemenea potopului lui Noe. Convinsa ca acest lucru se va intampla, protipendada (ma rog, cei cu dare de mana, ca sa fiu mai clara) a inceput sa faca tot felul de cheltuieli exagerate, cele mai multe pentru un lux iesit din comun. Bine, potopul nu a venit, insa a urmat Revolutia franceza.
Nu stiu de ce, in aceasta perioada gandul m-a dus spre aceasta istorioara; desi, cred ca stiu de ce. Vad o multime de similitudini intre acea epoca si zilele noastre -  atat la nivel mondial, cat si, mai ales, national. Si am sa o iau sistematic. 21 decembrie 2012 se anunta o data fatidica. Chiar daca nimeni nu stie ce se va intampla cu certitudine, cercetatorii (fizicieni, astrofizicieni, astronomi etc.) au date precise, chiar daca nu complete. Potrivit specialistilor, la nivel planetar,  in 2012 avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, ceea ce echivalează cu o revoluţie completă a Soarelui nostru in jurul Soarelui central al galaxiei noastre. De asemenea, asistam la o crestere a rezonantei magnetice a Pamantului, valoare care a inceput sa creasca din anul 1980, mai intai lent, apoi din ce in ce mai rapid (dupa 1997). Prin urmare, in anul 2012, timpul va atinge valoarea zero. In prezent, ziua are doar 16 ore, in loc de 24, din cauza faptului ca rezonanta Schumann, denumita de catre geofizicienii contemporani ”bataia inimii” planetei noastre a atins astazi valoarea de 12 Hz pe secunda, fata de 7,83 Hz pe secunda, valoare mentinuta constanta timp de mii de ani. Tot in 2012, planul sistemului nostru solar se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee.
Ca ceva cu adevarat istoric va avea loc atunci (ori ceva ce a inceput de multa vreme se va savarsi atunci) este fara indoiala. Prea multe semne vin in intarirea acestei idei - au loc din ce in ce mai multe explozii solare de o violenta nemaintalnita pana acum (cel putin nu de civilizatia noastra, asa cum o cunoastem noi), cutremure de mare intensitate, tzunami devastatoare, eruptii vulcanice, furtuni neobisnuite, incendii etc. Pe de alta parte, calendarul maya se termina la aceasta data. Ceea ce nu indica faptul ca lumea se va sfarsi, dar nici prea bine nu ii va merge. Cica vom trai revelatia - insa numai ffff. putini dintre noi. Nu intru in detalii vizavi de ceea ce poate insemna aceasta zi (poate vom trai si vom fi martori - fericiti ca nu s-a intamplat nimic grav sau, dimpotriva, disperati ca am trait sa apucam astfel de vremuri!). Dar gandul ma duce la miliardarii lumii, care si-au comandat (de vreo trei-patru ani incoace, semn ca spaima ca vor muri e foarte mare!) camere in buncare subterane. Sunt dotate cu aer conditionat, cu mobilier, cu rezerve de hrana si apa. (Cred ca nu au posete Vuitton, costume Armani, bijuterii cu cristale Swarowsky etc.) Nu stiu daca aceste rezerve sunt calculate pentru 40 de ani, cat se presupune ca va dura imperiul gheturilor (se pare ca soarele nu va mai aparea timp de 40 de ani!), dar costa.... Si costa vreo 50.000 de dolari.
Ha,ha, ha.... cum isi mai imagineaza bogatii lumii ca pot cumpara viata! Nu au auzit ca acest dar divin este nepretuit si NU SE CUMPARA.  Cu riscul de a fi luata in deradere de multa lume pentru ceea ce voi afirma in continuare, stiu ca in Biblie se spune ca nimeni nu stie cand va fi sfarsitul lumii; iar de un eventual dezastru nuclear, neutronic, nimeni nu poate scapa. Nici macar cei care se vor adaposti sub pamant, la zeci de metri adancime - ideea potrivit careia vor scapa unii, care se vor lupta cu altii pentru suprematie sau pentru un banal mar este doar un consumersim hollywoodian - nu vor supravietui. Vor trai doar "cei alesi", iar aceia nu sunt - cu siguranta - Hagi Tudose (jocul singular - plural este de la sine inteles).
Revenind la plaiurile mioritice, cred ca guvernantii nostri fac parte din categoria Pompadour, si spun in dulcele grai frantuzesc (ca doar nu suntem francofoni doar de amorul artei): apres nous, le deluge!
Altfel nu-mi explic aceasta aviditate de care dau dovada mai-marii nostri! Ma uit in jurul meu si vad oameni ffff bogati care isi imagineaza ca sunt nemuritori, ca pot cumpara totul, care cred ca totul li se cuvine, care isi aroga dreptul de a decide cine va muri si cine va trai. Deocamdata mor pensionarii, mor profesorii, mor somerii, mor cei care aleg sa traiasca cinstit. Dar potentatii zilei isi spun cu seninatate: si ce, noi i-am pus sa fie profesori, sa fie pensionari cinstiti si saraci, noi i-am pus sa nu devina membri de partid si sa nu ne pupe noua dosul pentru a le merge bine, smechereste?
Iar aceasta atitudine are un singur substrat (vreau eu sa cred, dar nu cred!): convingerea ca timpul ramas este foarte scurt, ceea ce le da imboldul de a trai din plin fiecare secunda care a mai ramas. Adica vreo cateva zeci de milioane de secunde.... Buhuhuhuuhuhu ... ceasul ticaie!

8 comentarii:

  1. Marie, doar o mics observatie: tovarasii care platesc prea mult pentru cristalele Swarovski trebuie ca sunt total dezinformati. N-am platit niciodata mai mult de doi dolari pentru un sirag de 18 cm de cristale colorate Swarowski. Suficient pentru cel putin zece perechi de cercei lucrati in argint. Swarowski sunt definitiv foarte ieftine.

    RăspundețiȘtergere
  2. SRS, multumesc. Poate la voi, peste Atlantic - dar snobii nostri din Romania dau bani seriosi pentru micile bucatele de sticla stralucitoare!O punem si noi de o afaacere?:))

    RăspundețiȘtergere
  3. E doar sticla - cristal. Haha. Am o caruta in cutia cu margele, si-am facut o caruta de bijuterii cu Swarowski combinate cu perle. Preturile sunt ridicol de mici pentru materiale, inclusiv argintul. Afacere... desigur. Import-export. Niste covoare tesute la tara ar face bani buni aici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai in luna mai ajung la Tg Mures - poate mai gasesc ceva covoare tesute pe la bunica prin lada de zestre. Keep in touch!

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria, povestea cu 2012 este o mare farsa. Majoritatea argumentelor sunt jumatati sa adevar sau pur si simplu munciuni sfruntate. Spun asta pentru ca m-am documentat si o pot dovedi: http://www.numereledestinului.ro/profetii-pentru-2012-ne-paste-centura-fotogenica/

    Din pacate, nu acelasi lucru il pot spune despre sfarsitul lumii. Ne inmultim peste masura, consumam fara discernamant resursele planetei, mancam nesanatos, traim nesanatos, poluam fizic si spiritual si facem tot posibilul sa distrugem ce ne ofera Mama Geea. Si nu trebuie sa te gandesti prea mult ca sa-ti dai seama unde ne va duce stilul asta de viata. Un om deshtept de pe langa mine zice ca sunt sanse sa apucam vremuri interesante... Prin 2050 sau asa ceva.
    Te pup, si felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sorina, multumesc pentru comentariu si, fireste, pentru ca ma citesti. De-abia acum realizez ca ai facut o treaba excelenta online (scuze ca nu am stiut pana acum, promit ca ma voi revansa!) si voi adauga site-ul tau la link-urile mele. Good luck!
    Te pup si eu si astept cat mai multe vesti de la tine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sfarsitul lumii nu cred ca vom trai, dar dupa ei potopul sigur va fi.
    Iar referitor la imbuibatii lumii, vreau sa iti spun ca am fost scarbit de gestul lui Jiji Becali, care, inainte de meciul Stelei cu Brasov spunea ca, daca Steaua ajunge pana de Paste pe primul loc in Liga Profesionista de Fotbal, el - Razboinicul Luminii - va face o catedrala inchinata Domnului in care toate icoanele vor fi poleite cu aur!
    Ca si cum poti face negot sau targ cu cele sfinte!
    De aceea cred ca a fost palmuit de Cel de Sus si Steaua si-a incasat-o rusinos acasa de la Brasov cu 3-0.
    Iar referitor la negot cu cele sfinte, m-a scarbit iar si stirea auzita azi conform careia Mitropolia Moldovei s-a transformat in banca. Mai precis ii imprumuta pe enoriasi cu bani si le percepe o dobanda de 6%.
    Biserica Ortodoxa Romana a ajuns sa dea bani pe camata!!!
    Doamne, ce vremuri traim!!? Se incalca orice precept biblic, orice porunca, orice urma de umanitate...

    RăspundețiȘtergere
  8. George, eu ma intreb zilnic cu ce am gresit de am ajuns sa traim astfel de vremuri... Si tot nu gasesc raspuns, si tot nu intrevad solutii de redresare ...

    RăspundețiȘtergere