sâmbătă, 19 noiembrie 2011

"Nesupunerea civica" a ungurilor din Har-Cov "Az anyat...."

De la Mediafax citire: "Consiliul National Secuiesc (CNS) a aprobat, sambata, la Sfantu Gheorghe, o hotarare prin care face apel la populatia din secuime ca, folosind toate mijloacele, inclusiv nesupunerea civica, sa apere principiul formulat la Adunarea Alesilor Locali din Secuime, si anume acela ca Tinutul Secuiesc este indivizibil si ca singura varianta acceptabila pentru CNS este ca Tinutul Secuiesc sa formeze o regiune cu statut special.
In hotarare se subliniaza ca nesupunerea civica este considerata de CNS o ultima forma de protest, pentru cazurile in care nu se poate apara integritatea teritoriala a Tinutului Secuiesc in alt fel.
In acest context, CNS stabileste principiile unei eventuale forme de protest, si anume "principiul non-violentei, al solidaritatii si al gradualitatii".
"Hotararea este una de principiu, care doreste sa aduca mai aproape ideea nesupunerii civice de colectivitatea atinsa de o impartire administrativa neconvenabila pentru colectivitatea respectiva. Deci trebuie sa inteleaga ca exista acest mijloc democratic si pasnic, non-violent, si trebuie sa cunoasca din timp care sunt regulile de baza. Este ultima forma de protest la care am recurge, deoarece speram ca nu va fi necesar. Am foarte mare incredere ca solutia propusa de comisia Stanomir (comisia prezidentiala privind modificarea Constitutiei - n.r.) va fi totusi ascultata de partidele politice", a declarat presedintele CNS, Izsak Balazs."
Asadar, Tinutul Secuiesc este indivizibil! Daca as fi  sovina, as injura in cel mai neaos limbaj ..."unguresc' - ceva legat de "az anyat"  (mama lor). Asa, educata cum sunt, ma limitez la a spune ca "pasarea malai viseaza". Am vrut doar sa va aduc in atentie faptul ca ungurii nu dorm sambata, ci vegheaza la granitele netrasate inca, dar promise lor, ale Tinutului secuiesc.  Nici romanii nu dorm! Sper!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu