luni, 7 noiembrie 2011

Jemanfisism de Constanta

Sunt atat de dezamagita, incat imi gasesc foarte greu cuvintele pentru a reda starea de spirit pe care o am. Am aflat rezultatele finale ale referendumului de la Constanta. Doar 43% dintre locuitorii judetului Constanta  - daca admitem ca mai exista 780.000 de locuitori, cat erau in 2002, la ultimul recensamant, au catadicsit sa se prezinte la sectiile de votare pentru a-si exprima dreptul constitutional la vot. (Datele oficiale ale recensamantului din 2011 nu sunt inca validate de catre Institutul National de Statistica, insa, potrivit mass-media, am ramas mai putin de 690.000 de constanteni, ceea ce ridica procentul de participare la referendum la peste 51%). Cei care au ales sa nu voteze, nu au inteles nimic din acest drept obtinut prin sacrificii umane considerabile la revolutia din '89- ar fi putut amenda, pur si simplu, actul democratic, punand stampila acolo unde doreau ei, potrivit convingerilor launtrice.
Asta nu au vrut sa inteleaga romanii, in marea lor majoritate, ca nu prin neprezentarea la vot amendeaza clasa politica, ci prin modul in care pun stampila. Prin neprezentare permit doar fraudarea alegerilor.
Cred ca am ajuns, ca si popor, tributarul expresiei frantuzesti je m'en fiche. (Stiti ce m-a frapat "la maxim" cum spun initiatii! (:)). Ca notiunea de jemanfisism a intrart in vocabularul limbii romane - ca sa nu ne mai stresam cu traduceri! )
Ideea este ca am ajuns, ca si popor, atat de indiferenti, incat ne poate anunta NASA ca maine se va prabusi un satelit asupra noastra, iar singura salvare pentru noi ar fi sa votam desfiintarea Mafiei si a coruptiei din Romania, pentru ca Dumnezeu sa deturneze corpul ceresc din traiectoria lui spre Pamant, iar noua ne va fi lene sa mergem sa ne exprimam dreptul la vot! Este incredibil cat de mult rau au putut face politicienii in zalnica lor incercare de a ne face sa credem ca ei sunt buni, iar ceilalti (opozanti ai lor) sunt rai. Ne-au determinat ca popor sa ne pierdem increderea in tot si in toate. De aceea, clasa politica  a devenit doar un subiect de glume bune sau  nesarate. Dar tot glume se cheama, si ii stirbesc lui Bula din notorietate.
"Un individ e nevoit sa opreasca masina datorita unei congestii de trafic.
Deodata, cineva ii bate in geam:
"Ce s-a intamplat?"
"Teroristii i-au rapit pe cei 322 de parlamentari si cer 10 milioane de dolari rascumparare.
Altfel ameninta ca ii vor stropi cu benzina si le vor da foc.
Acum mergem din masina in masina si facem o cheta."
"Bine" - zice omul din masina. "Si cat da fiecare?"
"Cam 5 litri..."

5 comentarii:

  1. dezamagita?,n-ar trebui era de asteptat. mult prea mult timp a fost prostit acest popor incat au ajuns sa creada cu tarie ca isi merita soarta.
    sincer, cat timp nu vor fi in stare sa iasa din casa sa isi exercite dreptul costitutional, dreptul de a avea o opinie ... nu se va schimba nimic, v-om fi la cheremul politicienilor.

    P.S. donez 100l benzina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu sunt dezamagit. Ma asteptam, asa cum am scris si pe blogul meu. Eu m-am dus sa votez, chiar daca stiam ca nu va conta, dar am vrut sa imi exprim optiunea personala.
    Suntem un popor de tot rasul, mangafelele Europei. Ne plangem tot timpul ca ne conduce o minoritate de hoti, dar cand suntem chemati sa ne exprimam optiunea si sa le dam in cap, stam ca strutii cu capul in nisip si nu ne miscam. Ca atare, cred ca nu mai avem dreptul nici macar sa ne plangem.
    Dau 1000 de litri de benzina ca sa ii ardem pe toti ocupantii fotoliilor din politichia romaneasca.
    Traiasca Regele in pace si onor!

    RăspundețiȘtergere
  3. O problema matematica.
    Care e rezultatul limitei in cazul votului la alegeri parlamentare si/sau prezidentiale:

    lim voturi(n) {cu n->0, unde n = numarul de cetateni care voteaza}

    Doar un exercitiu de logica. Unde exista cel putin teoretic situatia, cineva inclinat spre acoperirea tuturor situatiilor ar fi interesat de "outcome". Cine-i va fi sef dupa ce mandatele vechi au expirat si nu a mai fost ales nimeni?

    Cand cineva e pus sa aleaga intre Tindala si Bula se ajunge la sindromul american. E Romania mult diferita din punctul asta de vedere?

    Doar un gand...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dom'le a zis Nicusor ca daca stam acasa inseamna ca votam DA? Eh, am stat acasa! Asa ca sa nu vina nimeni la mine si sa-mi zica ca n-am votat...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu fac parte din cei ce au trebuit sa voteze, dar intimplator am discutat cu cineva care trebuia sa o faca.Nu a votat pt ca nu era in oras, insa nu l-am vazut convins sa voteze.Avea atita ura strinsa pt clasa politica si chiar in Primarul Mazare...De ce a trebuit Constanta sa organizeze acu acest Referendum?E final de an,Primaria Constanta inca nu si-a onarat datoriile fata de anumiti furnizori de produse si servicii cu peste 120 zile intirziere(si se vehiculeaza ca doar pt cei ce nu au dat "dreptul"}.Iar victime din aceste cheltuieli sunt destui oameni si putini inteleg ce inseamna neprezentarea la vot si de aici rezulta acest procent mic de prezenta.Poate ca noi rominii suntem un popor de tot risul(desi nu sunt de acord), insa eu cred ca am inlocuit un comunisn cu un 'babuinism', o politica cu politicieni ce la putine tari exista, iar in aceasta saracie oamenii inca traiesc in frica.Nu se revolta, insa in acceptul lor, lipsa de la vot este un protest.Cei ce pricep ce inseamna lipsa votului insa,trebuie sa ia atitudine si prin bloguri si prin media si asa se invata.Dar si eu cred ca acu s-au cheltuit banii cind nu trebuia.Pt ca s-au cheltuit.

    RăspundețiȘtergere