joi, 20 ianuarie 2011

Banc celebru

Stiti ca, pe vremuri, era un banc celebru care suna asa: Cu cine se invecineaza URSS? Raspuns: cu cine vrea! Ei, bine, astazi  mi-am amintit bancul citind o stire din presa constanteana conform careia Radu Mazare il va sustine pe Nemirschi la alegerile pentru fotoliul de primar al municipiului Constanta. Cu amendamentul ca acest lucru se va intampla daca si numai DACA Mazare nu va mai candida. Ha, ha, ha! Aici intervine parafrazarea bancului. Cand va pierde Mazare Primaria Constanta? Raspuns: cand nu va mai dori sa candideze.
Cum s-a ajuns aici? De-a lungul anilor partidele politice si-au ales candidati necharismatici, fara priza la constanteni, ceea ce denota ca alegatorii au un prototip de candidat care sa ii reprezinte la Primaria Constanta. Sau, aparent au!  De fapt, lucrurile nu stau chiar asa. Mai bine zis, nu stau deloc asa.
Am afirmat de multe ori ca sansele unui candidat independent sunt mult mai mari decat ale unui reprezentant al partidelor politice sa castige Primaria Constanta.
A candida in Constanta, impotriva unui primar cum este Mazare nu este un lucru simplu. Asta insa doar la prima vedere, si analizand cu superficialitate situatia. Avand insa in vedere ca la alegerile din 2008 el a castigat cu un procent de 70%, insa l-au votat doar 25% din constantenii cu drept de vot... Iar aceia sunt "abonatii" - beneficiarii programelor sociale, pensionarii, clientela de partid si o parte din beneficiarii programului Case pentru tineri. Concluzia este foarte simpla: ceilalti constanteni nu au iesit la vot DEOARECE NU AU AVUT PE CINE SA VOTEZE! Iar vina o poarta partidele politice. Daca am dreptate sau nu, timpul va demonstra.  
Stiu insa ca, cu sau voia mea, in curand voi reveni asupra acestui subiect. Parafrazand sau nu un banc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu