vineri, 30 mai 2014

De ce a dat Mircea Basescu 10.000 de euro spaga?

Daca ne orientam dupa comuniatul de presa emis de catre Parchetul National Anticoruptie, incalceala din capul nostru va fi foarte mare; de ce? Din simplul motiv ca acolo nu este mentionat numele lui Mircea Basescu (fratele presedintelui Romaniei). Pe de alta parte, nici numele lui Bercea Mondialu  nu este cunoscut decat in foarte putine medii. Eventual la Politie si in cadru foarte restrans. Dar, sa vedem despre ce anume este vorba. Potrivit acestui comunicat la care fac referire, aseara, la ora 23.55 - adica la miezul noptii - procurorii DNA au dispus retinerea lui Constantin Marius - nimeni altul decat ginerele lui Bercea Mondialu - sub acuzatia comiterii infractiunii de santaj. Acelasi comunicat mentioneaza ca in aceasta cauza mai sunt cercetate doua persoane, respectiv Anghel Izaura si un minor in varsta de 17 ani.
Ce s-a intamplat? Acelasi comunicat citeaza ca "in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia in datele de 26 mai si 29 mai, Constantin Marius a exercitat constrangeri asupra unei persoane (nu se spune despre ce fel de constrangeri ar fi vorba!!) constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul mass-media, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membri familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie. Amenintarile au fost exercitate de inculpate pentru a determina persoana vatamata sa dea suma de 280.000 de euro.
La data de 29 mai, Constantin Marius a primit impreuna cu celelalte doua suma de 10.000 de euro de la persoana vatamata procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante."
Cam asta spune comunicatul DNA. Ce se poate citi printre randuri, cu unele importante adaugiri? Pai, iata cum stau lucrurile. Denuntatorul nu este nimeni altul decat Mircea Basescu, fratele presedintelui tarii. El, cica, ar fi trebuit sa dea 280.000 de euro. Sa dea pentru ce? Ei, la intrebarea asta nu stiu ce raspuns sa ofer!
Deci,  ideea este ca Mircea Basescu s-a intalnit cu oamenii astia atat pe 26, cat si pe 29 mai. Din cate se stie, se cunostea foarte bine si de multa vreme cu socrul lui Constantin Marius. Acum, e greu de facut speculatii vizavi de relatiile dintre socru si ginere, dintre Basescu si Mondialu, dintre Basescu si Constantin Marius. Insa, daca ne orientam strict dupa comunicatul DNA, au existat doua intalniri, iar intr-una dintre ele s-a lasat cu strigaturi!
Nu stiu care este adevarul adevarat, dar dupa cum spune o vorba din popor, nu iese fum fara foc. Ceva-ceva tot a fost! Poate intr-o buna zi vom afla, cei care suntem curiosi si vom ramane asa si pe viitor, ce anume a fost.
In seara asta expira mandatul de retinere si vom afla daca instanta va emite un mandat de arestare. Si poate mai aflam si ceva noutati in acest caz foarte "nice".
Si totusi se pune intrebarea: de ce a dat Basescu 10.000 de euro spaga? Este ceva de care ii este teama? Sau doar a vrut sa reuseasca flagrantul? Ramane de vazut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu