sâmbătă, 15 februarie 2014

Elena Carstea: "Am curajul, chiar dorinta de a face un copil!"

In urma cu exact 20 de ani, (Doamne, cat de repede a trecut timpul!)ma aflam la Neptun, in timpul sezonului estival. Printre multe informatii pe care le-am trimis, am realizat si nenumarate interviuri (mai scurte sau mai lungi) cu personalitati marcante ale acelor zile. On 1994 lea-m realizat impreuna cu colegul meu Marius Calcan, iar in anul 1995 , impreuna cu Alexandru Geamanu. Deocamdata nu le voi republica in alta parte, decat pe acest blog, dar mai incolo ... nu se stie niciodata ce s-ar putea intampla in viitor. Deocamdata reiau aceste convorbiri ... nu neaparat literare, exact in ordinea lor cronologica, desi as fi vrut sa merg pe ideea de a incepe cu oameni care nu mai sunt printre noi. Cum ar fi: Stefan Iordache (cu toate acestea, despre el voi scrie destul de repede!), Gil Dobrica (va mai amintiti de el??), Laura Stoica, (sa le fie tarana usoara tuturor celor ce nu mai sunt printre noi!). Apoi, vor urma alte interviuri, dar veti vedea despre ce anume este vorba! Primul interviu realizat vreodata de mine a aparut pe data de 14 iulie 1994 si a fost luat Elenei Carstea, o mare cantareata din Romania, care acum locuieste in Statele Unite ale Americii. De sapte ani traieste in America, este casatorita si are doua fete pe care le-a adoptat. Pa acea vreme, statiunea Neptun-Olimp era numarul 1 in Romania. Toate barurile de noapte erau deschise si functionau la maximum. Lumea era buluc acolo, iar ca sa ai loc, iti faceai rezervare din timp. Acum, statiunea Neptun-olimp este pe duca, o stiu toti cei care merg vara prin acea zona. Iar localurile ce pe vremuri faceau deliciul turistilor, acum sunt inchise. Dar.... ajungem sa traim din amintiri, care au fost si continua sa ramana extrem de frumoase. Vedeti in interviul pe care ni l-a acordat in urma cu 20 de ani, ce isi dorea Elena Carstea:

 "Desi marcata psihic si fizic de evenimentele care au coplesit-o in ultima vreme (pierderea unei sarcini de patru luni si jumatate urmata, la scurt timp, de o peritonita)solista de muzica usoara Elena Carstea se afla de cateva zile la Neptun. Ea va sustine seara de seara un recital la barul de noapte "International" din Olimp, unde se fac ultimele pregatiri pentru redeschiderea localului.
Reporter: De ce ai ales International?
Elena Carstea: L-am ales pe dl. Gigi Constantinescu pentru ca este un tip cu vocatie de patron si un mare iubitor al artistilor. Au aparut peste noapte fel de fel de patroni, care nu au nici o tangenta cu artistii si care iau niste decizii de-ti sta mintea in loc. De aceea, de multe ori se confunda fripturile cu artistii. Ori, cu astfel de oameni nu poti lucra.
 Rep: Parerile in ceea ce te priveste sunt foarte diferite. Care este opinia ta?
E.C.: Fiind nascuta in zodia Pestilor, sunt o persoana destul de controversata. Opozitia artistica spune ca sunt afurisita, rea si de neinteles. Nici nu-si dau seama cat de mult ma ajuta!
Rep.: Dupa boala, incepi sa te refaci....
E.C.: Cand m-am internat in spital pentru a doua oara, de teama presei nu am anuntat pe nimeni. Si noi suntem tot oameni, nu cobai. Sunt vie si nevatamata, spre nfericirea multora, si am de gand sa nu ma dezmint. Aviz amatorilor!
Rep.: Dupa toate neplacerile prin care ai trecut, ai curajul sa mai faci un copil?
 E.C.: Am curajul si chiar dorinta de a face un copil. Viata unei femei fara un copil parca nu are nici un sens. Rep.: Nu-ti este tema ca existenta unui copil ti-ar afecta cariera?
E.C.: Asta ar insemna ca toate artistele sa renunte la a mai fi femei. Consider ca, la 30 de ani, sunt suficient de matura pentru a lua o astfel de decizie.
 Rep.: Cum iti imaginezi fericirea?
 E.C.: Imi pot imagina doar momente de fericire, care sunt foarte scurte. Nimeni nu poate sa spuna ca traieste intr-o fericire absoluta. cred ca s-ar plictisi ingrozitor!
 Rep.: Daca ar fi sa te retragi pe o insula pustie, ce ai lua cu tine?
E.C.: Cred ca as lua un barbat. Toate dramele femeilor pornesc de la barbati. Restul vine de la sine.
Rep.: Ce apreciezi cel mai mult la un barbat?
 E.C.: Inteligenta si caracterul. Daca e un prost, poate sa fie si Fat-Frumos din lacrima, si cucu te cheama. Imi plac speciile rare. In general imi doresc sa fie un om, pentru ca in ziua de azi e din ce in ce mai greu sa fii om!
Rep.: Ai o formatie cu care iti face placere sa canti?
 E.C.: Cant cu formatia lui Cornel Verban. (N.r. - Cornel Verban canta de 40 de ani in muzica romaneasca si este un muzician foarte bine cunoscut printre melomani). El este mentorul meu profesional. E un profesor excelent pentru orice solist de muzica usoara. Ii multumesc pentru tot ceea ce a facut pentru mine si ma bucur ca avem din nou ocazia sa lucram impreuna. E minunat sa lucrez din nou si cu Doru Tufis, Adrian Daminescu si cu ceilalti colegi de la International. "

Asta a fost! Elena Carstea a fost si va ramane (cel putin pentru mine!) o persoana minunata. Nu fac parte din viata muzicala, nu reprezint opozitia la care facea Elena referire in interviul pe care ni l-a acordat. Asa ca am privit-o si o privesc ca un om normal. Si-mi place! Urmatoarea persoana pe care am intervievat-o este un om minunat, o amintire greu de egalat, care a disparut de ceva vreme dintre noi. Veti vedea despre cine vorbesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu