joi, 20 februarie 2014

Crin Antonescu, intre stanga si dreapta

Inca de cand s-a constituit Uniunea Social Liberala  am luat decizia de a fi nepasatoare. De ce? Pentru ca mi s-a parut o uniune injusta, aproape incredibila. Ce are stanga cu dreapta, in afara faptului ca se afla la extremitati? Ma rog, aceste extremitati se pot afla la o distanta mai mica sau mai mare, iar in zilele noastre distantele pot fi trecute cu vederea. Altfel cum s-ar explica atat de multe relatii care se mentin prin facebook sau pe alte retele de comunicare online?
 In fine, dupa indelungi incercari de a intelege, se pare ca mintea mea a fost mai puternica decat realitatea. Cert este ca, dat fiind ca au trecut niste luni foarte bune de cand s-a infiintat, incepuse sa mi se para aproape un lucru firesc. Doar ca a venit aceasta perioada atat de tulbure, care a involburat nu numai toate apele, dar si intreaga existenta a noastra, a tuturor. Bine, aici nu ii includ  pe cei a caror existenta nu depinde de situatia politica a tarii! Si nu sunt putini!
Motiv pentru care am inceput din nou sa ma gandesc la ce anume i-ar putea uni pe cei aflati in cele doua partide? Hmmm.... Se pare ca nu prea multe, in afara unei dorinte de a se afla si unii si altii, la putere. Iar peste acest sentiment se pare ca, cel putin liberalii, vor trece.
Am stat in ultimele zile sa observ ce anume se intampla pe scena politica. Am observat si am observat, iar ceea ce era o idee preconceputa, a inceput sa redevina reala.  Din nou ma intreb ce i-a manat in lupta pe cei doi, referindu-ma fireste la ambele partide politice. Si am inteles, pentru  a nu stiu cata suta oara, ca doar dorinta de a-l tine in sah pe presedintele Basescu a contat. Se pare insa ca nu mai conteaza atat de mult aceasta idee. Altfel cum s-ar explica abtinerea oamenilor lui Ponta vizavi de numirea in functia de primvicepresedinte si in cea de ministru al primarului Sibiului, Klaus Iohanis? (Poate ca se scrie cu doi de n, dar pentru mine conteaza mult prea putin!). De fpt, atunci cand spun "abtinere" cred ca ar fi mult mai corect sa spun "negare". Ajung din ce in ce mai mult la concluzia ca Iohannis nu va fi ministru, iar PNL va intra in opozitie. Ceea ce nu este un lucru rau! Ma rog, in opinia mea, cel putin!
Pe de alta parte, de asemenea nu inteleg ce este cu oamenii pe care PNL i-a numit in Guvern: unii nu aveau ce cauta acolo, altii au plecat asa cum au venit, iar ultimii doi doar ce si-au dat demisiile din functii. Ce i-a manat in demersul lor este greu de spus, dar oarecum usor de intuit. Daniel Chitoiu a plecat, la fel si Gerea. Despre cel de-al doilea nu am prea multe informatii (adica nu m-a interesat), dar in ceea ce-l priveste pe Chitoiu, stiu foarte clar ca iesirea lui din Guvern are legatura si cu sotia sa, Laura, proaspat demisionara si ea, de la ASF. Ma rog, autosuspendata! Si asta pentru simplul motiv ca este urmarita penal pentru abuz contra intereselor publice in dosarul Carpatica Asig..  Oare ce vor face cei doi demisionari? Hmmmm, cred ca prea putin conteaza pentru noi, muritorii de rand.
Dar, ca sa revin, la ASF este presedinte Dan Radu Rusanu, tot liberal. In plus, el este nasul lui Chitoiu, lucru  care nu este deloc de ici, de colo. Dar nu asta am vrut sa reliefez, ci numele angajatilor de la ASF si salariile acestora. Daca nu stiati, e bine sa aflati. La ASF lucreaza Daniel Daianu (probabil unicul expert in acest domeniu!), sotia consilierului lui Viorel Ponta, Socol, fiica lui Gabriel Oprea, fosta sotie a presedintelui Camerei Deputatilor, dl. Zgonea. Asa cum bine vedeti, Autoritatea este plina de neveste de inalti politicieni sau consilieri ai acestora, de fiice si fii (uitati-va la fiul ministrului Muncii, mariana Campeanu) ai unor persoane aflate in varful piramidei. Nu spun ca n-or fi si specialisti in domeniu, dar mi se pare prea putin probabil sa fie toti unul si unul. Adica si nevasta de politician aflat in varful carierei, si specialist de inalta clasa la ASF.
Ma rog, nu incep acum sa fac radiografia familiei lui Basescu in ceea ce priveste evolutia pe plan profesional sau financiar, Mi-ar lua prea mult timp si ar ocupa prea mult spatiu! Dar voi reveni asupra subiectului.
Ideea era, insa, ca Ponta se va rupe de Antonescu, de fapt este invers, cu toate ca sunt o serie de lucruri care ii unesc. Ce-i drept, nu in mod direct! Sotia lui Antonescu este europarlamentar, iar fiica sa nu face politica. Cat despre alte rude, ma indoiesc ca si-a dus la Bucuresti pentru a face cariera. Oricum, la mijlocul acestui divort ce va veni sunt cauze multe, complexe si foarte putine sunt cunoscute. Trebuie voit acest lucru si, din pacate, putini romani sunt interesati de aceste amanunte. Amanunte care insa ne conduc viata, fara ca macar noi sa avem idee cum si in ce fel.
Bine ar fi ca oamenii sa isi doreasca sa cunoasca adevarul, fie si un adevar foarte bine ascuns. Intr-un final, cu sau fara bataie de cap, el tot va iesi la iveala. trebuie doar sa vrem.

2 comentarii:

  1. Am stiut de mult timp ca alianta nu va dura.Cu 6 luni in urma cei doi, dar si cei din cele doua partide,vorbeau pe la colturi despre diferite aliante.Evident USL-ul s-a creat ca o alternativa la inceputul totalitarismului Basescian,poate benefic,dar fara nimic comun in ideologie(de parca la noi mai conteaza ideologia...)Acest USL avea si doi lideri foarte slabi dupa parerea mea.Pe de o parte Ponta,un fost tanar politician promitator,care insa s-a lasat usor usor influientat de socrul sau(din garda veche) si asa a impins partidul sau spre imaginea veche unde-l vedeam pe Iliescu si Nastase.
    De partea cealalta Antonescu,total nereprezentativ pt partidul sau, un tip fara coloana vertebrala sau principii,cel care indemnat de stranii idei l-a adus intai pe G Becali(s-a constatat putin mai tarziu un esec total pt partid),apoi pe Iohanis, un om de o cu totul alta factura.
    Dar cum spuneam,cu 6 luni in urma,o cunostinta din PNL,imi explicase ca in scurt timp alianta se va rupe.De ce?In primul rand ca nu s-au inteles la impartirea posturilor mari si managerilor.Apoi la varf Antonescu nu ar avea incredere in Ponta la prezidentiale.
    Eu personal cand ii privesc ,ma simt ca acum 45 ani, cand urmaream pe Pinokio si Mickey Mouse.Si chiar ma si distreaza.Stiu ca nu cu ei este viitorul,dar mi-a placut ideea cuiva de pe facebook si ma voi prezenta la vot, nu pentru a vota, ci pt a anula votul meu in semn de dezaprobare fata de toti.
    Si dupa cate like-uri am vazut,chiar suntem semnificativi si protestul este cat se poate de pasnic.
    Seria 'Interviuri dragi cu oameni minunati' este cu totul altceva decat un 'divort dupa o casatorie din interes'.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult, DL pentru opinii si pentru felicitari. Conteaza mult pentru mine!

    RăspundețiȘtergere