duminică, 11 decembrie 2011

Verdictul specialistilor: dragostea este o boala! Luati medicamente!

Americanii nu mai au ce sa faca cu banii - altfel nu pot sa imi explic existenta a zeci de studii, unele mai nastrusnice decat altele. De cativa ani, mai multi cercetatori incerca sa demonstreze (si se pare ca au si reusit) ca dragostea este o boala (nu boala grea, dupa cum canta rapsozii romani, ci boala demna de a fi mentionata in manualele de specialitate). Specialistii descriu aceasta boala: ritmuri anormale ale inimii, transpiraţii, funcţia creierului afectata, modele de vorbire incoerentă şi pierderea de somn, printre alte semne. Cercetatorii au stabilit ca dragostea este o afectiune comuna biochimica, care afecteaza atat barbatii, cat si femeile de toate varstele. Aceiasi cercetatori spun ca dragostea creaza dependenta, la fel ca drogurile sau jocurile de noroc. Dar, fara grija, trece dupa 4 ani.
Iar acum, tineti-va bine: Cercetatorii spun ca boala numita dragoste este tratabila cu medicamente ce se elibereaza pe baza de prescriptie medicala.
Imi si imaginez cum ar fi sa merg la medicul meu de familie si sa ii cer o reteta pentru a ma vindeca de dragoste. Ba as putea sa-i cer si concediu medical pentru asta!
Ei bine, eu una nu vreau sa ma vindec de dragoste! Am vazut cu totii oameni indragostiti, pentru care e primavara in miezul iernii, pentru care o persoana urata e minunata, pentru care o zi posomorata e frumoasa. Dragostea ne face mai buni, mai toleranti, mai sensibili, mai umani. Si Dumnezeu incurajeaza iubirea - pentru El, totul e iubire!
Si vin niste mosi (nu neaparat de peste 70 de ani, dar care au sufletul si inima batrane!), care nu au alte haine decat halatele albe de cercetatori, care nu au alta casa decat laboratorul, care nu au fost indragostiti in viata lor si care ne spun ca dragostea este o boala pe care trebuie sa o tratam.  Sa se trateze ei, daca doresc!
Astept cu interes momentul in care "specialistii" vor descoperi ca prostia este o boala. Si vor gasi si un medicament pentru tratarea ei. Sa vezi atunci coada la medicul de familie! Sa vezi atunci coada la farmacie! Si asta nu pentru ca prostii vor realiza ca sunt prosti si ca trebuie sa se trateze. Nu! Ci pentru ca va fi de bon-ton sa iei preventiv medicamente pentru prostie!

4 comentarii:

  1. Îmi pare rău Maria, nu te cred că ești îndrăgostită... de cuvinte, cum îmi afirmă textul din dreapta imaginii de pe ecran. Nu știu... tot ce scrii îmi pare stâlcit, ca-ntr-un scheci lingvistic maghiar!!! (http://www.youtube.com/watch?v=G6D1YI-41ao)

    Nu știu pe ce medicație lingvistică ești de te oprește de la folosirea diacriticelor din pâinea noastră cea de toate zilele. Totul ar fi altfel, toate zilele senine, oamenii mai buni, guvernanții mai români, doctorii ne-ar îngriji bătrânii, copiii nu ar muri atât de ușor, vacanțele la mare mai frumoase, ș.a.m.d., dacă tu ai folosi diacriticele noastre cele de toate zilele.

    Și uite așa, în loc să scriu de ce mă doare, în relație cu o presupusă Românie a ta, dădui de o Romă a romilor.

    Te rog primește scuzele mele anonime pentru îndrăzneala de a folosi diacriticele astea atât de ușor de folosit. Unde mai pui, sunt toate pe degetul mic de la mâna dreaptă! Primește de asemenea sincerele mele condoleanțe și lacrimele mele pentru limba română.

    ăĂ â îÎ șȘ țȚ

    PS Și dacă nu la degetul mic pe claviatură, a1 -> ă, a2 -> â, ș.a.m.d... Ca băiatul acela care vă iubea în singurătatea lui, eu cu proștii nu vorbește, sper că-mi înțelegi algoritmul.

    RăspundețiȘtergere
  2. mda... iti multumesc pentru comentarii, anonimule!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-i nevoie de mulțumiri pentru comentariile mele, cum fuseseră doar niște condoleanțe și lacrimi pentru greaua ta pierdere a limbii române, pe care de altfel n-o resimți deloc. Foarte trist, România Mariei este fără alfabetul complet al limbii române[, deci o Românie analfabetă?!!!...].

    ăĂ â îÎ șȘ țȚ

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonimule, te compatimesc foarte mult.... Regret asta!

    RăspundețiȘtergere