vineri, 25 ianuarie 2013

Intr-un cer violet ....

"Într-un cer violet
Luna dac-aş găsi-o
Albă ar fi toată
Pată de-argint pe perdea

Aş putea s-o pictez
Şi să-i spun la plecare
Dragostea mea, ia-o
E pentru tine
Poţi şi tu să încerci
Să iubeşti o culoare
Pentru-nceput, ochii
Lasă-i încet, lângă ea

Iar apoi fără ochi
Dacă tot ai găsi-o
Fii fericit, ia-o
E pentru tine

Şi-ntr-un cer violet
Luna dac-aş găsi-o
Albă ar fi toată
Pată de-argint pe perdea."

Daca vi se pare stranie postarea mea, cred ca ar trebui sa stiti, cei care nu stiti, ca sunt versurile cantate de catre trupa Sfinx in cantecul cu acelasi nume: Intr-un cer violet!
Am scris astazi aceste randuri gandindu-ma ca afara este un cer aproape violet, ma rog, un violet mai palid, dar tot violet. Stiti melodia? Stiti cui apartine muzica si versurile? Ei bine, daca nu stiati.... Sorin CHIFIRIUC a compus muzica si lui Alexandru ANDRIES ii apartin versurile. Chiar credeati ca le stiti pe toate? De fapt, ar fi indicat sa intreb cine a auzit de cei doi, de fapt si de trupa Sfinx .... In fine, haideti sa ne bucuram de piesa respectiva. Este minunata! Cei care o cunosc, sa o asculte, iar cei care nu au auzit in viata lor de piesa, sa-i dea o cautare pe youtube.... Si apoi mai vorbim! Pe bune, nu glumesc.... Astept comentariile voastre!

7 comentarii:

  1. Marie, te-ai apucat de promovat plagiatori? Chifiriuc n-a compus nimic in viata lui. Iti dau exemplu de cel putin 3 piese pe care le-a furat cap coada, inclusiv asta de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anonimule, daca stii cine a facut-o, te rog sa-mi spui si mie. sunt, sincer, foarte curioasa...

      Ștergere
    2. Se pare ca dispar comentariile. Sper ca nu cenzurezi, ar fi dezamagitor. Spuneam ca piesa in original este Golden Brown - The Stranglers.

      Ștergere
  2. E celebra Marie. Uite-o aici ..
    http://www.youtube.com/watch?v=d7R7q1lSZfs

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, anonimule! In ceea ce priveste comentariile, asta e primul pe care l-am gasit de la tine. Asa ca nu le sterg eu. Nu stiu ce se intampla! Sincer!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am ascultat cu mare atentie. Cred ca nu am nimic de spus, decat ca piesa este intr-adevar minunata! Multumesc mult de tot, anonimule, pentru ca mi-ai dezvaluit adevarul. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiu ca nu e ok ce spun, dar nu ma intereseaza cine a compus piesa. Ma bucur ca cineva a "lipit" versurile lui Andries pe aceasta muzica. Intregul e minunat, nu de putine ori o cant fara sa am alt motiv decat acela ca asa exteriorizez vreo traire. Multumesc, Maria!

    RăspundețiȘtergere