sâmbătă, 15 septembrie 2012

MRU, calul troian al lui Basescu

Mihai Razvan Ungureanu a fost astazi la Constanta, unde a inaugurat filiala locala a Partidului Forta Civica. 52 de membrii numara organizatia constaneana! Dar Danut Culetu, fostul prefect liberal, cel care conduce filiala locala a partidului nou-infiintat este optimist si crede ca in urmatoarea perioada vor adera multi la Forta Civica. Dar nu la aceste aspecte vreu sa fac referire, ci la MRU. Am intalnit un tip extrem de agreabil, cu un discurs politic ca la carte, cu un joc scenic (nu de glezne, desi s-ar putea spune si asa!) bine studiat. Spatele drept, ochelarii regulamentar asezati la ochi, fara gesticulari, cu tinuta sobra dar cu zambet schitat usor in coltul buzelor atunci cand situatia o cerea. Zambet onest, fara urma de ironie. Un tip care ar corespunde cerintelor electoratului de oriunde. Stiti ca afara se fac sondaje de opinie vizavi de profilul candidatului ideal la o functie politica? Ei, bine, Ungureanu ar trece cu brio toate testele. Dar .... apare un dar si in cazul lui.
Maine va semna Alianta de dreapta cu PDL si cu Partidul National Taranesc, cel al lui Pavelescu. In opinia mea, Pavelescu ii face pe taranistii trecuti la cele vesnice sa se intoarca in mormintele lor si, vorba lui Tutea, sa spuna printre dinti: "Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci 13 ani de temnita pentru un popor de idioti. De asta numai eu am fost in stare...."Deci, Pavelescu a avut o cariera politica de invidiat. De invidiat de catre arivisti si traseisti politici. A fost liberal, mai intai, apoi a trecut la Partidul Dreapta Nationala; de aici, dupa vreo cativa ani s-a orientat spre partidul democrat. Nici aici nu  a facut multi purici; a trecut cu arme si munitii la Partidul Initiativa Nationala, iar mai apoi s-a intepenit in PNT. A fost si deputat, timp de doua mandate, din partea a doua partide politice diferite. Cam asta ar fi scurta istorie. Despre PDL nu este cazul sa vorbesc pentru ca nici acolo nu sunt mai putini traseisti politici. Si atunci ce spera MRU? Ce reprezinta el pentru aceasta alianta de dreapta care se parafeaza maine? El zice ca, impreuna, vor castiga alegerile parlamentare si vor obtine 35% din sufragiile electoratului. Nu il contrazic, ca pana in decembrie mai este mult si romanii vor fi din ce in ce mai nemultumiti de clasa politica si de uniunea aflata la guvernare: gazul si alimentele se vor scumpi, viata va fi din ce in ce mai grea si, cand stomacul iti ghiortaie de foame, nu mai stai sa faci analiza de caz si sa vezi cine a determinat starea politica, sociala, economica in care ne aflam. Cand ti-e foame, vinovat este cel care te conduce la momentul respectiv si caruia ii imputi toate neajunsurile. Asa se intampla de cand lumea! Dar sa spui ca vrei sa construiesti o forta politica bazata pe oameni care nu au facut politica si care vor sa militeze pentru reconstructia Romaniei, iar apoi te aliezi cu cine te aliezi, este greu de inteles. Cam la fel de greu de inteles si de digerat constructia politica ce se cheama USL. Dar, MRU, cu sarmul de care poate fi capabil in fata maselor largi, poate fi calul troian al presedintelui Basescu, cel care sustine noua constructie politica. Calul troian in sensul de "hot" de voturi! Pe de alta parte, noua alianta de dreapta il va folosi pe MRU si partidul pe care l-a infiintat pe post de supapa de oxigen. Il va scoate la inaintare de cate ori va fi nevoie de o voce pe care electoratul sa o consiedere "curata". In fond, Ungureanu nu a fost niciodata membru de partid. Si ca ministru al guvernului Tariceanu a fost neimplicat politic. Este curat ca proaspat iesit de la Nufaru'. Este partidul care, in aceasta constructie de conjunctura, necesara pentru a contracara puterea pe care USL a castigat-o, credibilizeaza Alianta de dreapta. Credeti ca cineva va sta sa se mai gandeasca la Servicii? Si la faptul ca Serviciile ii sunt cel putin favorabile lui MRU? Si la faptul ca presedintele Constantinescu a spus de mai multe ori ca pe el l-au "facut" serviciile?

2 comentarii:

  1. http://static.infowars.com/2012/09/i/general/techlookslike.jpg

    Imaginea de mai sus imi aminteste de uniformizarea pe care ne-o aplica comunismul. Sistemul economic curent pregateste tehnocrati, unii educati in scoala sri, mostenitoarea securitatii. The more it changes, the more it stays the same...

    RăspundețiȘtergere