miercuri, 26 septembrie 2012

Liberalii contraataca cu ... vorbe


Am primit un comunicat de presa din partea Biroului de presa al organizatiei PNL Constanta, pe care ma vad obligata sa vi-l impartasesc. Comentariile mele vin la sfarsit!  Iata cum suna comunicatul:
"Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a comentat, în declarația politică depusă în această săptămână la Camera Deputaților, știrea prin care patronul OTV, Dan Diaconescu, a fost declarat câștigător al licitației pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Combinatului Oltchim.
În opinia liderului PNL Constanța, „privatizarea Oltchim este imperios necesară ținând cont de faptul că, din analizele efectuate atât de societate cât și de consultanți independenți, societatea înregistrează pierderi lunare de  aproximativ 27 milioane RON lunar, care se adaugă la datoriile istorice de 2.037 milioane ron. Iar cel mai important este ca Oltchim să repornească, locurile de muncă să fie păstrate și salariile să fie plătite. Trebuie reținut faptul că privatizarea Oltchim înseamnă mult mai mult, înseamnă și Arpechim, și CET Vâlcea, și mina de la Berbești. În total peste 9.000 de locuri de muncă!!”.
De asemenea, parlamentarul liberal și-a exprimat neîncrederea față de seriozitatea lui Dan Diaconescu. „De unde va aduce toți banii vom vedea zilele următoare, mai ales că, potrivit informațiilor publicate de site-ul ANAF, la mijlocul acestui an, companiile la care Diaconescu este acționar înregistrau datorii la stat în valoare de peste 2,3 milioane euro. Mai mult, salvatorul poporului, așa cum s-a autodesemnat, este cercetat de procurori pentru spălare de bani şi evaziune fiscală şi a fost trimis în judecată pentru şantaj. Acestea fiind spuse, nu pot să nu-mi exprim neîncrederea față de seriozitatea manevrelor politice ale lui Dan Diaconescu”, a declarat deputatul Gheorghe Dragomir.
Acesta mai spune că „era de preferat ca Oltchim să fie preluat de o firmă cu experiență în domeniu, care să îi poată asigura un management eficient, care să cunoască etapele fluxului tehnologic și să dispună de capitalul necesar investițiilor. Mai ales cu cât gestionarea unei televiziuni de apartament nu are nimic de-a face cu preluarea și privatizarea unui combinat cu datorii uriașe, cu dificultăți în găsirea piețelor de desfacere, confruntat zilnic cu numeroase provocări și de care depinde soarta a mii de oameni”.
Perfect de acord cu deputatul Dragomir. Este informat, dupa cum se vede, si are convingeri clare si exprimate in scris vizavi de Dan Diaconescu. Insa ma vad silita sa ii amintesc d-lui deputat ca se stiau toate cele pe care le-a declarat. Se stia si despre situatia deplorabila in care se afla Oltchim, si despre statutul lui DD si despre necesitatea ca la aceasta privatizare sa participe companii mari, serioase si care se pricep sa administreze un astfel de colos industrial. De ce nu s-a adresat dl. Dragomir Parlamentului INAINTE ca acest simulacru de privatizare sa aiba loc? De ce deputatul liberal nu le-a atras atentia colegilor sai din Guvernul Ponta si nu i-a tras de maneca inainte de a parafa idiotenia pe care au facut-o? Ce uita dl Dragomir  este ca liberalii NU MAI SUNT IN OPOZITIE, ci se afla la putere si trebuie sa conduca destinele acestei tari. Diferenta uriasa dintre a fi la putere si a fi in opozitie este tocmai modalitatea de actiune. La putere fiind, trebuie sa actionezi, sa produci, sa demonstrezi ca meriti sa ai girul popoprului pentru a-i reda demnitatea nationala (ori asta o faci si facand economia sa duduie, cum spunea un fost prim ministru liberal), pe cand in opozitie este suficient sa dai din gura cat mai mult si cat mai frumos, ca doar romanilor le place vrajeala ieftina. Tocmai de aceea ma simt obligata sa ii reamintesc d-lui deputat Dragomir ca PNL este la guvernare, ca USL detine majoritatea parlamentara, iar toate poticnelile de care dau dovada reprezienta o dovada clara a faptului ca inca nu au priceput ca au responsabilitati uriase. Iar onorarea acestora va atrage dupa sine castigarea/ sau pierderea alegerilor parlamentare. 
Am zis! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu