miercuri, 27 iunie 2012

Pantofi lustruiti, camasi scrobite, costume de calitate

Astazi s-a constituit Consiliul Judetean Constanta. Lume multa, chipuri vesele, sedinta solemna. Au fost alesi vicepresedintii Cristi Darie si Cristinel Dragomir, adica formula de conducere a Consiliului Judetean a ramas neschimbata fata de mandatul 2008-2012. A fost interesant, cu atat mai mult cu cat au aparut si ceva surprize. Prima dintre ele a fost ca, din motive intemeiate, cativa consilieri au lipsit; ei vor fi validati intr-o sedinta viitoare, cand vor depune si juramantul de credinta. O surpriza pentru cei prezenti a fost si faptul ca Valentin Zeicu, candidat pe listele PDL, nu a fost validat in functie; singurii care l-au votat au fost colegii lui pedelisti, insa votul lor nu a ajuns nici pe-o masea. De ce nu a obtinut votul de investitura (nu cu i, ci cu i )(sic!) am aflat ulterior. Fostul director ( cu bis!) al Administratiei Canalelor Navigabile, fost conservator, iar apoi pedelisit, s-a aflat pe listele de consilieri judeteni pe pozitia 34!!! Iar pedelistii au obtinut in Consiliul Judetean doar 6 mandate. Bine, e adevarat ca s-au retras multi dintre ei, cum ar fi niscaiva primari din judet, sau parlamentari (cum e cazul lui Iorgus) sau presedintele PDL Constanta, Gigi Chiru. Dar pana la pozitia 34, pe care s-a aflat Zeicu, e cale lunga, sa le-ajunga! Acum trebuie ca toate declaratiile celor care au renuntat la mandatul de consilier judetean sa fie verificate, dupa care, daca totul este conform legii, Zeicu va putea fi investit! Sunt curioasa ce va urma!
Dragut la aceasta sedinta de constituire a fost si ca Adrian Sponte, proaspat consilier, a purtat un minunat costum negru cu sclipici. Mie mi-a placut foarte mult combinatia potrivita pentru seara nuntii, chiar am crezut ca asa e "modelul"; dar  consilierul pedelist s-a aratat necajit ca scaunul pe care se asezase era plin de sclipici de la cine stie ce domnisoara. Motiv pentru care s-a mutat pe alt scaun, nu inainte de a-si scoate de pe el sacoul maculat! Oricum, si-a pastrat veselia pe parcursul intregii sedinte.
In Consiliul Judetean sunt multi consilieri cu vechime dar sunt si cateva "prospaturi". Acestia din urma, majoritatea tineri, s-au aratat emotionati si onorati de momentul festiv. Corespunzator imbracati in costum, cu camasa alba apretata cum se cuvine, cu cravata si cu pantofii lustruiti ca la carte. Pareau incorsetati! Nu le-am retinut numele tuturor, dar sigur printre ei erau: Mandila, Fantana, Sponte ... Deh, povara responsabilitatii!
In acelasi timp, consilierii cu state de plata mai vechi, au fost mult mai degajati, fie ca purtau costum, fie ca erau imbracati mai lejer, potrivit temperaturii de afara.
A, am uitat sa spun ca pe parcursul intregii sedinte, galeria echipei  Farul Constanta s-a aflat in sala. Nu au scandat nimic, nici o grija, dar nici sampanie nu au baut la sfarsit. Ei au vrut doar sa stie daca, la un moment dat, clubul va putea fi preluat de catre Consiliul Judetean. Nu au obtinut un raspuns ferm, dar se pare ca dorinta lor va deveni realitate mai devreme sau mai tarziu.
Fara a fi rautacioasa, am remarcat ca diferenta intre persoanele cu experienta si cele nou-venite (ma refer la atitudine, fireste!) este uriasa. Dar cred ca acest lucru este valabil in orice domeniu de activitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu