luni, 25 aprilie 2016

A început depunerea candidaturilor pentru fotoliul de primar al municipiului Constanța

Partidele politice, alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți mai pot depune până mâine, în scris, candidaturile pentru consiliile locale, primari și consiliile județene. Reamintim că, la nivelul municipiului Constanța erau vehiculate, până nu demult,  numele a 12 candidați, însă deocamdată numărul lor nu este bătut în cuie. Până la această oră se știe că și-au depus sau își vor depune candidatura reprezentanți ai marilor sau mai micilor partide politice, precum și candidați independenți, respectiv Decebal Făgădău – PSD, Vergil Chițac – PNL, Gigi Christian Chiru – ALDE,  Dumitru Bădrăgan – PRU, Nicolae Grosu – PRM,  Ion Budi – independent, Tudorel Chesoi – independent, Mihai Petre – independent, George Andrei Popescu – independent. Deocamdată nu se știe cu certitudine dacă UNPR va avea un candidat oficial sau va depune doar liste de consilieri. Însă până mâine seară, mai este timp de … gândire și de depunere a candidaturilor. Cu toate că au suficienți membri, uniunile turcă și tătară au decis să nu aibă proprii candidați. UDTTMR va merge doar cu liste de consilieri.
În această dimineață, la sediul Biroului Electoral Municipal Constanța a fost agitație mare.
Primul intrat în cursa pentru Primăria Constanța a fost senatorul Gigi Chiru
chiru a depus candidaturaSenatorul Gigi Chiru şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Municipiului Constanţa din partea ALDE. El a fost primul care și-a înscris candidatura, în mod oficial, din cei 12 candidaţi care şi-au anunţat participarea la scrutin. Procedura a fost înregistrată la Biroul Electoral Municipal Constanţa în jurul orei 10.30. La înscriere, senatorul Gigi Chiru a fost însoţit de soţia sa şi doi din cei patru copii, precum şi de colegi din partid. El a precizat că are încredere că va obţine un rezultat cât mai bun la alegerile din 5 iunie.
„Sunt sigur că o să-mi poarte noroc ziua de astăzi. Am încredere în şansa pe care o am şi mă voi lupta ca să câştig aceste alegeri. Mi-am propus, împreună cu echipa, să obţinem primul rezultat de pe dreapta dintre toţi candidaţii. Nevoia de schimbare a actualei administraţii este mai prezentă ca niciodată”, a spus Chiru.
A doua înscriere a făcut-o Claudiu Palaz
Fără prea mare zarvă, și-a depus candidatura și Claudiu Palaz, din partea PMP. Ulterior depunerii documentelor necesare, el a postat un foarte scurt mesaj pe pagina de socializare, prin care își anunța demersul. „Am depus candidatura pentru primar din partea PMP”, a scris Claudiu Palaz.
Vergil Chițac a fost cel de-al treilea candidat
vergil chitacImediat după Palaz, în fața Biroului Electoral Municipal și-a făcut apariția și Vergil Chițac, candidat din partea PNL, pentru a-și depune în mod official candidatura.   La eveniment au participat, alături de președintele filialei PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, prim-vicepreședinții PNL Constanța, deputatul Mihai Lupu și senatorul Puiu Hașotti, secretarul general Septimiu Bourceanu, vicepreședintele PNL Constanța, Robert Boroianu, Cristy Remus Baisan și George Muhscina, membri ai BPJ al PNL Constanța.
Rămâne de văzut cine va mai dori să-și depună în cursul acestei zile candidatura și cine o va păstra pentru ultima zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu