miercuri, 18 mai 2011

Adevarul despre Libia?

Am primit pe e-mail acest mesaj. Nu am cum sa verific veridicitatea acestor informatii, insa am aproape certitudinea ca nimic nu este exagerat. Vi-l arat si voua, nu pentru cultura voastra generala, ci pentru a avea un nou subiect de gandire.

" Ce nu va fi publicat de mass-media niciodata
Citeva <fapte> despre dictatorul, insingerat Gadafi,care isi chinuie poporul 
-   Poporul Libian primeste credit fara dobinda
-   Elevii primesc salariul mediu acelei profesii, pe care o invata.
-   Daca cineva nu-si gaseste de munca statul ii da salariu plin parca ar lucra.
-   Tinerii casatoriti primesc casa gratis de la stat.
-   Orice tinar libian daca se inscrie la orice facultate din lume,primeste 2500 eu de la stat plus intretinere + o masina.
-   Masinile sint vindute la pret de fabrica.
-   Libya nu are datorii fata de nimeni in lume.
-   Invatamintul si spitalizarea sunt gratis.
-   25% din populatie are facultate.
-   Pe strazi nu sint cersetorii,toata lumea are locuinta.
-   15 centi costa o paine.
   Deci e rau de tot.
Nu e de mirare ca pentru cei ce conduc lumea asta din umbra, Libya e o <problema>.
Gaddafi nu a fost de acord cu dobinzile mari aplicate de Banca Mondiala. Deci e dictator.
Libya a fost o tara libera.  Asta-i adevarul despre razboiul din Libya ."
O fi adevarat, nu o fi? Voi ce parere aveti?

6 comentarii:

  1. Nu stiu sa iti raspund acum la intrebarea asta, dar am un prieten sirian care cunoaste foarte bine lumea araba si o sa-l intreb. Oricum, mie nu-mi vine sa cred asa ceva, am fi auzit pana acum de Raiul asta pe pamant. Ca propaganda deformeaza mult realitatea, asta este clar, dar promit sa ma interesez mai mult despre Libya.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu cred chestia asta. Daca ar fi fost vorba despre fosta Iugoslavie credeam. In actualul spatiu fost iugoslav, era un minirai pana la razboiul din anii '90.
    Moneda lor era aproape la paritate cu dolarul si multe produse erau mai ieftine decat in Uniunea Europeana. De aceea au daramat Iugoslavia.
    In cazul Libiei, eu nu cred ca este adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mentionat inca de la bun inceput ceea ce spuneti voi si sunt de acord cu voi, Lili si George. Nu stiu daca este adevarat sau nu, nu stiu daca informatiile pot macar fi verificate (din trei surse:)). Cert este ca ceea ce se intampla in Libia are un substrat politic si economnic - o stim bine, nu mai suntem copii....

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu stiu daca e adevarat, dar cred ca da. De ce n-ar fi adevarat, cand este unul dintre cei patru principali producători de petrol din Africa si al 12-lea mare exportator mondial?

    RăspundețiȘtergere
  5. In mare parte este adevarat. Documentati-va si veti afla ca asa este. Cautati pe youtube reportajele din Rusia despre situatia din Libia -Acolo ni se spune clar ca libienii au sistemul educational si medical gratis. La fel si curentul (electricitatea) e grastis. Si e normal sa fie asa,doar este cea mai bogata tara din Africa. Oamenii din Libia nu sunt impotruva lui Gaddagi."Americanii" s-au bagat peste Gaddafi,deoarece acolo sistemul era necorupt,economia lor nu depindea de bancile internationale. Ei aveau un sistem inchis,banca lor centrala. "Americanii" vor sa introduca sistemul bancar international si in Libia pentru a-i inrobi pe libieni asa cum a inrobit si aproape tot Vestul.Doar asa se poate instaura Noua Ordine Mondiala Malefica. Cutemurul din Japonia a fost provocat tot de "americani" prin tehnologia inalta HAARP din acelasi motiv. Japonia ocupa locul intai la economie si nu era inrobita de sitemul bancar international. De fapt,nu este vb. de americani ci de "cei din umbra"... Worl trade center a fost daeamat tocmai pt a baga frica in oameni si sa accepte razboaiele "i,potriva teroristilor". Nu exista razboaie de pace,ci de ocupatie. Totul depinde de noi. Haideti sa trimitem mai departe acest adevar si sa protestam impotriva sistemului bancar international care in curind ne va inrobi si vom trai ca niste sclavi - Sa protestam pasnic prin informarea si educarea maselor de oameni. TREZITI-VA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, anonimule, pentru informatii. Te astept cu noi interventii la postarile mele.
    Maria

    RăspundețiȘtergere