miercuri, 7 august 2013

Centura de Aur revine la Constanta

Dupa o pauza de patru ani, Centura de Aur revine la Constanta. Vestea a fost data astazi, de catre presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Daniel Constantinescu. Turneul international de box, care s-a desfasurat pentru ultima oara in anul 2008, se va disputa in aceast an in intervalul 4-8 septembrie. Deja se cunosc principalii invitati care au confirmat participarea, respectiv echipele Rusiei si Cubei.
“Cuba ve veni la Centura de Aur cu prima echipa si cu echipa completa. Centura de Aur a fost cel mai puternic turneu din Europa, iar Cuba a fost an de an printre participante. Respectul pe care il purtam boxului romanesc si marelui campion Francisc Vastag ne-au determinat sa acceptam invitatia dumnevostra. Apreciem eforturile pe care le faceti pentru a readuce boxul romanesc in elita mondiala”, se arata in scrisoarea secretarului general al Federatiei Cubaneze. 
Infiintata în 1972, Centura de Aur a atras de-a lungul anilor boxeri de top - campioni olimpici, mondiali şi europeni, iar în perioada de apogeu aduna sportivi din peste 20 de ţări şi devenise chiar criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Din 2008, an in care Centura s-a disputat tot la Constanta, competitia a fost desfiintata.
Astazi, in sedinta Consiliului Judetean Constanta s-a votat un proiect de hotarare care vizeaza aprobarea unui protocol de colaborare intre CJC si Federatia Romana de Box referitor la reorganizarea acestei competitii de maxim interes . Turneul se va desfasura la Pavilionul Expozitional.
La sfarsitul anului trecut, presedintele Federatiei Romane de Box, Leonard Doroftei, afirma ca isi doreste sa reinvie aceasta traditie a competitiei Centura de Aur, dar a fost contestat de multe persoane care sustineau ca nu mai avem boxeri. Si iata ca, in doar cateva luni s-a reusit reorganizarea acestei competitii internationale. Si nu oricum, ci cu participarea celor mai importante echipe... Cum mai apar detalii, vi le aduc la cunostinta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu