marți, 5 februarie 2013

In asteptarea eu-lui

De mai bine de o luna de zile astept sa ma trezesc si sa merg mai departe spre alte zari. Si a trecut timpul, a tot trecut fara sa simt ca se intampla ceva. Intr-un tarziu a venit ziua mea! Buna zi a fost, asa ca de atunci incoace simt ca vreau sa fac multe lucruri. Si stiu ca vreau sa le fac si sunt dispusa la multe lucruri. Ce as vrea sa fac cel mai mult? Pai cred ca mi-ar placea tare mult sa calatoresc. As vrea, de exemplu, sa vizitez Canada. Bine, in orice parte m-as orienta, ma gandesc in primul rand la oamenii pe care i-as intalni acolo. Si mi-as dori foarte mult sa ajung in Canada sa-mi vad finii. Asta cu atat mai mult cu cat stiu deja ca ei nu vor ajunge acasa anul asta. Mai putin doi din cei trei copii ai lor, care vin la vara la Constanta. Dar asta nu se pune la socoteala! As vrea sa vizitez multe continente, multe tari, multe orase. Daca as avea bani, nu stiu daca mi-ar ajunge timpul sa vizitez toata lumea, asa cum mi-as dori eu sa o fac. Trecand peste tarile pe care le-am vazut dar as vrea sa le mai vizitez cel putin o data, si aici ma refer la Suedia, Franta, Olanda, Ungaria, Bulgaria si USA, imi raman mult alte zari ale lumii pe care mi-as dori sa le vad macar o data in viata. Cred ca cel mai mult as vrea sa vizitez Portugalia. Am calatorit candva cu trenul cu vreo patru portugheze si mi-au placut tare mult, nu atat fizic, cat comportamental. Iar prietenii mei au vizitat Portugalia cativa ani la rand si le-a placut atat de mult incat nu cred ca au bravat. Pur si simplu le-a placut foarte tare. Asadar, atunci cand voi fi mare (!?!), voi vizita lumea. Si, fireste o voi incepe cu Ungaria, tara in care am vazut doar putin din Capitala. Daca am noroc, o vizitez chiar anul acesta. Daca reusesc, am sa va informez si pe voi, fireste! Ce as mai vrea sa vad? Ei bine, trebuie sa recunosc faptul ca in Europa as vrea sa vad toate tarile. Dar toate, fara exceptie! Daca ar fi dupa mintea mea, as face inconjurul Europei intr-o vara intrega, si apoi inca o vara, si inca una! Apoi as alege sa vizitez Australia si Noua Zeelanda. Mai dupa aceea. mi-ar placea sa merg putin in America de Sus, unde ar trebui sa stau cel putin un an de zile. Poate voi reusi sa ajung dupa ce ma voi pensiona, daca mai prind anii aia si voi fi sanatoasa!
Phi, ce m-am mai distrat! Ce multe locuri am vrut sa vad si mi-am imaginat ca le vizitez!
Trecand peste toate aceste asteptari vrute si nevrute, raman cu impresia viitorului si cu neprevazutul. Promit ca, indiferent unde voi ajunge, voi continua sa postez. Pana una alta, ma pregatesc sa plec spre treaba mea de zi cu zi. Sa aveti o zi buna, insorita si plina de frumusete.

11 comentarii:

  1. Poate ma iei si pe mine... Cred ca ies la pensie inaintea ta, castig la loto si plec... cu tine cu tot. ok?

    RăspundețiȘtergere
  2. castiga la loto si apoi mai povestim. Ce spui? Esti de acord? Ha, ha, ha.....

    RăspundețiȘtergere
  3. mai trebuie doar sa cumpar biletul si totul e rezolvat

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca telepatiem. De ieri m-a cuprins un dor de duca...Parca nu mai vine odata primavara. Fiindca in acest moment nu am bani sa plec prin lume, o sterg pana la Curtea de Arges. Nu inainte de a vedea Capidava, unde nu am fost niciodata, desi e atat de aproape. Doamne, cate lucruri pierdem fiindca nu ne miscam ! Iti doresc sa-ti implinesti visul de a vedea lumea , fiindca meriti !

    RăspundețiȘtergere
  5. De-abia acum stii asta, Nora? Eu stiu de multa vreme ca telepatiem, si inca o facem foarte bine. Nici eu nu am fost la Capidava, asa ca daca te hotarasti sa mergi pana acolo, anunta-ma! Te rog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag...ce zici de joi?

      Ștergere
    2. Maria,te asteptam in America de Sus cum o numesti,poate incepi cu un punct de la "susul" ei....Canada.Calde salutari intregii familii si prietenilor comuni.

      Ștergere
  6. of, Marius .... iti multumesc ca ma citesti! Ma bucur sa stiu ca si in Canada se pot citi randurile mele. Ma gandesc la voi si mi-e dor .... te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place foarte mult sa calatoresc.Mi-a placut asta tot timpul si imi amintesc si acum cu placere cind eram student si calatoream cu bani f putini(cu 'nasul'pe tren),faceam tara in lung si-n lat,expeditii la munte...Dupa '89 abia am asteptat deschiderile spre occident si am continuat cu drumurile.Cineva m-a intrebat de 'sponsori'.Raspunsul e ca daca iti doresti cu adevarat, Europa (pt ca transportul aici il poti gasi la preturi bune),o poti face toata.Una din primele iesiri ale mele a fost 'Grecia - circuit'.Acolo mi-am facut niste prieteni extraordinari, amatori de calatorii.Ei m-au invatat ca :'Parisul este acelesi, indiferent ca noaptea stai la Ritz, sau la o pensiune curata',dimpotriva,il vezi in lumina avedarata daca nu-ti iau ochii luxurile hoteliere.
    Pe acest principiu am mers si merg in continuare,asa am invatat pe cei din familie si pe multi prieteni dornici de cunoastere.
    SUA,Canada si tarile de pe alte continente e intr-adevar mai greu,trebuie urmarite ofertele de avion.In rest acolo e mult mai simplu si usor,de la gray goose(grayhound),la avion ,functie de bani si timp.
    Portugalia e f frumoasa si ieftina, chiar iti recomand.Dar cate tari nu sunt de vazut!Pe mine ma bucura atunci cand vad doritori.Am vazut candva pe un canal de televiziune care cerea impresiile de calatorie ale lui A Tonciu.Ma opresc ca subiectul e prea placut sa-l pot murdari precum cei din tv.
    Mi-au placut f mult romanele de calatorie,de la Jules Verne, pina la Geo Bogza sau Romulus Rusan, iar gandul meu pt'cind voi fi mare',adica pensionar cu pensia mica de nu-ti permiti nici sa traversezi strada,e sa incerc sa scriu(pt mine doar impotriva atzheimer-ului),impresii de calatorie.
    Dar pana atunci(sper sa fie inca f mult timp),incepe tu sa scrii(pt ca ai darul condeiului) si nu doar impresii,ci si o carte de calatorie, pe care cu siguranta multi o vom citi.

    RăspundețiȘtergere
  8. DL, este o adevarata placere sa citesc scrierile tale. As vrea sa citesc, spre exemplu, trairile tale dupa calatorii; poate voi avea ocazia intr-o buna zi. Pana atunci, ma bucur ca ai asa un condei minunat! O seara frumoasa! Maria

    RăspundețiȘtergere
  9. Nuuu,nu am talent,scriu doar pt mine,insa chiar imi place sa scriu despre locurile in care eu am fost.Dar ca subiecte ar fi f interesante, iar pt suflet,chiar un pansament ce sa ne mai separe de lumea asta destul de infectata.Am putea invata unii de la altii despre anumite trasee,obiective, cazari...In general nu merg in excursii organizate,imi place sa ma amestec intre localnici si sa traiesc ca ei.Insa Grecia si Egiptul l-am vazut organizat si nu am regretat.In alta ordine de idei,daca scrii de o tema din asta,sigur vin cu comentarii.Si asta chiar cu f mare placere.

    RăspundețiȘtergere