marți, 19 februarie 2013

Il revad cu ochii mintii pe Danut Pisica

Nu am putut strabate distanta intre casa si Catedrala unde fusese depus, ieri, Danut Pisica. Nu am fost in stare, cu toate ca mi-am propus sa merg si sa aprind o lumanare la capataiul lui. Dar nu am putut si-mi pare rau; cu toate astea, il revad cu ochii mintii si-i voi pastra o amintire frumoasa, asa cum a fost si relatia mea cu el.  L-am intalnit pentru prima oara la Politia municipiului Constanta, prin anii '93-'94. Nu am avut vreo relatie de colaborare sau de alta natura pe acea vreme. Dupa doi ani, insa, devenise sef al Serviciului de Paza si Ordine de la Judet, iar comandantul lui era gen. Florea. Pe atunci aveam relatia cu IPJ si mergeam zilnic pe acolo. Intr-una din zile l-am reintalnit in biroul gen. Florea si de atunci am devenit amici. A fost o relatie frumoasa intre noi care nu s-a stins nici astazi, desi nu l-am vazut de mai bine de un an de zile. Nu stiu de ce, asa a fost sa fie. Dar asta nu inseamna ca nu-mi amintesc aproape fiecare intalnire pe care am avut-o, cu toate ca au fost, cred, sute de intalniri. M-am uitat la pozele existente pe internet si cu chiu cu vai am gasit una in care zambea. Si zambea atat de frumos!
Chiar nu ma simt in stare sa scriu acum despre el, cu toate ca am foarte multe amintiri de povestit. Poate o voi face mai tarziu, sau poate maine, cand imi va fi mai usor sa-mi amintesc. Deocamdata am in cap un vid enorm si chiar nu vreau sa scriu in aceasta stare. Vreau doar sa scriu "Sa-l odihneasca Dumnezeu in pace!". Sper ca asa va fi!

3 comentarii:

  1. Dumnezeule! am aflat de ce. nu-mi vine sa cred. Dumnezeu sa-l odihneasca!

    RăspundețiȘtergere
  2. da, Simi, imi pare foarte rau pentru ce s-a intamplat cu el... nici nu pot sa-ti spun. Stiu ca te doare si pe tine... imi pare rau!

    RăspundețiȘtergere