joi, 15 noiembrie 2012

Matei a fost arestat pentru 29 de zile

In aceasta seara, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele primarului orasului Navodari, Nicolae Matei.
Potrivit procurorilor DNA, in perioada iunie-octombrie 2012,  Matei  i-a solicitat unui ofițer de poliție judiciară cu funcție de conducere (denunțător în cauză) să-i ofere protecție în anchetele penale care-l vizau și să intervină în aceste anchete pe care le inculpatul le considera abuzive, nejustificate și motivate politic. În schimb, ofițerului de poliție i s-a promis o recompensă, materializată prin acordarea, în data de 25 octombrie 2012, a două loturi de teren situate în Năvodari. Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, prin simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de acești intermediari. Conform contractelor, prețul acestor terenuri este de 59.000 de lei.
Decizia poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.
Avocatul lui Matei sustine ca nu exista probe directe care sa il incrimineze pe edilul din Navodari.
Ca este sau nu vinovat, mie mi se pae deplasata arestarea lui preventiva. Nu a omorat pe nimeni, nu a talharit sau violat pe cineva astfel incat sa fie considerat pericol public si sa necesite mandat de arestare. El putea fi cercetat in stare de libertate si procesul putea sa isi urmeze calea fireasca. E drept, insa, ca arestarea sa va grabi procedurile legale si instantele de judecata se vor "misca" mai repede.
Si "da" bine in campania electorala sa arati ca un primar PSD ales cu 80% din voturile populatiei este corupt!
Este evident ca Matei va fi eliberat mai devreme sau mai tarziu. Dar i "s-a aratat pisica"!
Si aceasta pisica are gherutele ascutite!

4 comentarii:

  1. No comments?!
    Am postat unul mai devreme, dar a disparut in tufis. Era basist, desigur... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ai postat, nu ai facut-o pe blogul meu! Eu nu dau delete la comentarii! :)
    Te mai astept cu opinii, chiar daca esti "anonim" Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,
      Stimata Doamna Maria.
      Sunt un anonim si cred ca imi ve-ti asculta parerea:
      Chiar daca Domnul Matei este sau nu vinovat,si daca dumnealui se considera nevinovat,de ce nu se suspenda din functia de primar si sa se puna la dispozitia celor in drept de a fi cercetat?
      Ceva se intampla si pe la "casa" dumnealui.
      Daca dansul si altii vor ca sa fie cercetat in stare de libertate,se naste intrebarea:nu cumva acesta va incerca sa influienteze martorii si sa distruga probele(existene sau inexistente)?
      Ce spuneti ?
      Anticipat va multumesc pentru citirea acestui mesaj si probabil,postarea acestuia.
      Cu respect.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru opinie. S-ar fi putut autosuspenda in cazul in care i s-ar fi prezentat acuzatiile INAINTE de a fi saltat de la o terasa. Dar el a fost luat pe sus, dus la Bucuresti la audieri. Nu a avut timp nici sa-si anunte familia, daramite sa se autosuspende... Cel putin asa stiu eu; poate gresesc si daca e asa, imi fac mea-culpa!

      Ștergere