joi, 27 octombrie 2011

De la Giordano Bruno la Funes

Deunazi citeam niste fragmente dintr-un interviu acordat ziarului Vaticanului de astronomul sef al Vaticanului (chiar, stiati ca Vaticanul are un astronom sef?),  Jose Gabriel Funes. Si nenea acesta spunea clar si raspicat ca "putem vorbi despre frati extraterestrii ca parte a creatiei lui Dumnezeu". Nu este pentru prima data in ultima perioada cand, prin vocea lui Funes, Vaticanul aduce in atentie viata extraterestra. Iar mintea mea a inceput sa lucreze frenetic. Mi-am  amintit cat de mult m-a marcat, copil fiind, cand am citit despre viata si scrierile lui Giordano Bruno si cand am aflat ca a fost ars pe rug pentru simplul (acum simplu) motiv ca a sustinut ca universul este infinit si contine un  numar infinit de lumi populate de fiinte inteligente.  In anul 1600!!! Mie mi se parea absolut firesc sa fie asa cum sustinea Giordano Bruno - numai un arogant isi poate imagina ca suntem singuri intr-un univers infinit. Acum stim ca universul este infinit, studiem la scoala acest lucru.  Dar Bruno a fost acuzat de erezie si de blasfemie si ars pe rug. Si nu era vreun filozof oarecare, ci era preot - un preot care si-a dedicat intreaga viata studiului!
Dar sa revin la declaratia lui Funes -dupa ce a fost publicata,  forumurile s-au umplut imediat de comentarii, care mai de care mai nastrusnice, au reinviat polemicile pe teme religioase, este sau nu Dumnezeu Creatorul, cum sunt extraterestrii, daca oamenii sunt facuti dupa chipul si asemanarea Domnului etc.. Nu vreau sa comentez pe marginea acestui subiect deoarece eu am propriile mele convingeri launtrice, pe care le consider deocamdata intime si destul de greu de ingurgitat de alte persoane cu care nu ma aflu pe aceeasi lungime de unda.
Si nu, declaratia lui Funes nu este in contradictie cu Biblia! Cine nu ma crede, sa citeasca CARTEA!
 Mie, declaratia lui Funes mi-a conferit certitudinea ca, inclusiv Vaticanul (dupa NASA) pregateste omenirea pentru ADEVAR. Sunt ferm convinsa ca exista dovezi concludente ca nu suntem singuri in univers, ca exista civilizatii extraterestre inteligente (unele mai inteligente, altele mai putin inteligente decat omenirea), ca poate noi, pamantenii, suntem urmasii unor civilizatii martiene sau venusiene sau de pe o planeta din alt sistem solar. Deocamdata ni se ofera cu lingurita informatii , ni se inoculeaza ideea ca nu suntem singuri, ca traim intr-o interdependenta pe care nici macar nu o banuim cu "fratii nostri extraterestrii".  Suntem pregatiti prin metoda "picatura chinezeasca". Da randament intotdeauna!

5 comentarii:

  1. Adevarul nu poate fi sigilat intr-un borcan. Borcanul insusi e facut din acest material.

    Institutia bisericii (non-orientale) n-a facut decat sa intarzie eruptia adevarului. De ce? nu cred ca mai are vreo importanta. La inceput s-a stiut ca pamantul e rotund, apoi s-a zis ca e plat, apoi s-a *descoperit* ca-i rotund... Poveste incurcata care n-a dus nicaieri.

    Crestinii au crezut in reincarnare, dar mai tarziu s-au razgindit: http://reluctant-messenger.com/origen6.html
    Omul, nu Duhul Sfant a decretat: "... emerging from church councils in 1274 and 1439. In the Council of Lyons, in 1274, it was stated that after death the soul goes promptly either to heaven or to hell."

    Mai tarziu omul a gasit sprijin in stiinta, scotandu-l pe Creator din actul creatiei. Si ca toate supozitiile, calea duce catre concluzii eronate.

    Un mare filozof necunoscut din State a avertizat mediul academic despre prostiile pe care le propaga in scolile de orice nivel. A avertizat de pericolul folosirii materialelor radioactive, inainte de crearea bombei atomice. Dar a primit raspuns "bah, ne trebuie electricitatea asta cat mai repede caci tre' sa fac un ou prajit la reshou".

    Ce-a zis Russell (filozoful) explicata pe larg in cartea "Atomic Suicide": http://www.youtube.com/watch?v=vEuYmgXDD3k

    Efectele observabile azi (mai repede decat ne-am fi dorit): http://fukushima-diary.com/2011/09/column-brine-damage/

    Din antichitate se stia ca Marte e zeul razboiului. Circula o groaza de povesti cum ca planeta Marte a suferit in urma unui holocaust nuclear si a fost transformata intr-un desert. Azi "stiintificii" au descoperit ca e apa pe Marte dar nu acolo unde ar promova viata: http://www.tgdaily.com/space-features/58916-martian-atmosphere-is-full-of-water

    Povestea lunga spusa pe scurt: atunci cand Omul este abatut de la aflarea Adevarului de un interes ne-altruist oarecare, Adevarul nu mai are interes in a se releva.

    Si un ultim comentariu. Totdeauna m-a intrigat asemanarea izbitoare dintre substantivul romanesc OM cu cantarea nazala din Hinduism, Jainism si Mahayana Buddhism "OM" care inseamna "spirit". Poate colegul Romica Furtuna din facultate care studia sanscrita pe vremea aceea ne-ar putea lamuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonimule, esti o comoara la casa omului. O reala placere sa te "ascult", citesc, uramaresc in idei. Mi-ar placea sa stam de vorba, intr-o conversatie reala, nu virtuala. Comentariul tau este o lectie de bun-simt si cunoastere. Sunt mandra ca ma citesti. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. O zicala araba spune: Sunt atatea cai catre Dumnezeu, cate suflete sunt pe pamant.

    N-am facut decat sa arat ca nu esti singura preocupata.

    Mai spuneai:
    Nu vreau sa comentez pe marginea acestui subiect deoarece eu am propriile mele convingeri launtrice, pe care le consider deocamdata intime si destul de greu de ingurgitat de alte persoane cu care nu ma aflu pe aceeasi lungime de unda.

    Un om invatat spunea ca singura diferenta intre un intelept si un nebun e ca inteleptul nu spune altora ce gandeste.

    La randul meu, sa-mi dovedesc intelepciunea (;D) am sa comentez si despre extraterestri. Nu prea stiu lume care sa se indoiasca de existenta lor, asa cum pe vremea bunicilor nostri lumea nu se indoia de existenta unor spirite conlocuitoare, mai bune sau mai malefice.

    Interesant e insa ca o mare parte a celor care cred in ET simt bizara nevoie ca guvernele lumii sa le confirme ceea ce ei cred deja. Cel mai aproape de ceea ce eu simt s-a scris deja:
    Who cares? It's enough to know that life does exist elsewhere -- invisible life we cannot normally see in this world, and in other worlds and realms/dimensions as well. The big question is, what is the implication of this for spiritual cultivation?

    Citat luat de aici: http://www.meditationexpert.com/paranormal/p_how_to_view_ufo_aliens_and_extraterrestrial_life.htm

    Asa ca eu iti multumesc pentru interesul aratat pentru subiect.

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria, insusi Sfantul Vasile cel Mare, intr-una dintre cartile sale, aminteste despre existenta altor fiinte in Univers. Acest lucru l-am aflat din scrierile parintelui Nicolae de la Rohia - Nicolae Steinhardt, prinsa in volumul "Primejdia marturisirii" sau "Daruind vei dobandi". Spunea parintele Nicolae de la Rohia ca nu intelege de ce Biserica Ortodoxa nu are o pozitie oficiala legata de acest aspect, care sa aiba la baza tocmai scrierile Sfantului Vasile cel Mare.
    Dupa ce am citit pasajul respectiv in cartea lui Nicolae Steinhardt, am cautat scrierea Sfantului Vasile cel Mare la Biblioteca Judeteana din Constanta, dar nu am gasit-o. Nu am gasit opera respectiva in care apare pasajul cu pricina.
    Dar inclin sa ii dau crezare eruditului parinte Nicolae de la Rohia, care mai era si bibliotecar pe deasupra si a citit o multime de carti din operele Sfintilor Parinti.

    RăspundețiȘtergere
  5. G., toata Biblia este plina de adevaruri - trebuie doar sa invatam sa deschidem ochii si sa citim si cu sufletul.

    RăspundețiȘtergere