vineri, 13 iulie 2012

Cinstea, slogan de campanie

Astazi am fost la conferinta de presa a lui Gigi Chiru, la PDL Constanta. Ma rog, subiectul a fost referendumul pentru schimbarea (sau nu) din functie a presedintelui suspendat, Traian Basescu. Nu vreau sa intru in detalii vizavi de ceea ce si-a propus pedele Constanta si nici sa ma refer la programul acestei scurte campanii de pana pe 29 iulie. M-a iritat, in schimb, faptul ca, in 5-10 minute, Chiru a facut un apel catre "oamenii cinstiti" din Constanta, pe care ii roaga sa vina in fata urnelor si sa voteze impotriva schimbarii lui Traian Basescu. Si a rostit de cel putin 5 ori cuvantul cinste in contextul definirii alegatorilor. Acelasi cuvant l-am auzit si din gura lui Traian Basescu, dar si a altor persoane din anturajul presedintelui suspendat, ceea ce inseamna ca este folosit drept slogan electoral, in locul ardeiului. Ok, nici o problema, fiecare isi face strategia de campanie cum considera de cuviinta. Dar acest "oameni cinstiti" echivaleaza dupa formularea lor cu "cine nu este cu noi, este impotriva noastra". Cunosc foarte multi oameni cinstiti si muncitori si foarte seriosi care nu voteaza cu Traian Basescu. In opinia PDL, acesti oameni par a nu fi cinstiti, pentru ca nu sunt pro Traian Basescu.. Poate fi o nuanta de interpretare, poate inteleg eu gresit mesajul transmis, dar chiar nu cred ca ma insel. Cei care nu sunt pro Traian Basescu s-ar putea simti  cel putin lezati. Si atunci, daca fac parte din categoria nehotaratilor, sunt ajutati, in acest fel, sa-si defineasca optiunea. Si nu va fi in favoarea presedintelui suspendat!

2 comentarii:

  1. Mărie, tu erai fată ok pe vremuri. Cinstită, în primul rând cu tine însuţi dar şi în mesajele pe care le transmiteai celor ce te citeau. E vorba de faza cu "plata facturilor", aşa-i ? Pot înţelege asta dar de aici şi până la faza cu "primarul machedon" e cale lungă, fatăăăăă... (intru mai rar şi citesc "la pachet"). Forţări de judecăţi de valoare în genul "Dar acest "oameni cinstiti" echivaleaza dupa formularea lor cu "cine nu este cu noi, este impotriva noastra"." aparţin deja de propagandă şi, crede-mă, în ciuda vârstei, la capitolul ăsta eşti încă virgină, fată. Rămâi, te rog io, "fecioara" Maria a politicii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu numai pe tine te-a iritat aceasta remarca.In toata campania sa,PDL-ul a facut apel catre "oamenii cinstiti".
    Eu nu am votat PDL-ul sau Traian Basescu, insa sunt un mic contribuabil foarte cinstit, cu datoriile la zi, un contribuabil ce a fost foarte afectat de acei "oameni cinstiti"care au votat PDL-ul si care prin Ordonante de Urgenta, sau excrocherii financiare si-au bagat firmele in faliment,pagubind foarte si statul.Nu stiu care era orientarea ta in trecut,dar exprima-te liber, e blogul tau!

    RăspundețiȘtergere